İnsani Yardım Vakfı Bingöl il temsilciliği (İHH) Merkez Ulucami ve kent merkezinde bulunan 2 Cami'de Cuma Namazının ardından Soma'da hayatını kaybeden işçileri için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Ulucami'de İl Müftüsü Mecit Can'ın da katılımıyla Cuma Namazını kılan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı için saf tuttu. Gıyabi Cenaze Namazının kılınmasının ardından Soma'da hayatını kaybedenler için dua edildi.
Namazın ardından kısa bir açıklama yapan Ulucami imamı ve Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Soma'da hayatını kaybeden işçiler için hatimler okunacağını söyledi.
Daha sonra bir açıklama yapan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Soma'da meydana gelen facianın tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirterek: “Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı olanlara Allah'tan şifa diliyoruz” dedi.
İHH'nın acil yardım ekibinin ilk günden beri Soma'da bulunduğunu kaydeden Gili: “Aşevimiz orada. Günde 3 öğün yemek çıkarılarak, insanlara yemek dağıtımı yapılıyor. Tüm Türkiye genelinde Cuma Namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Sabah namazından sonrada göçük altındaki insanlarımız için dua edildi. Bingöl'de de bugün 3 Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Acil yardımlar bittikten sonra neler yapılacaksa, vakfın bilgilendirmesi doğrultusunda yapacağız” dedi.