KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Lübnan'dan son sefer pazartesi kalkıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, pazartesi Lübnana'a bir gemi göndererek Lübnan'da kalan Türk vatandaşlarını tahliye edecek...

Lübnan`dan son sefer pazartesi kalkıyor
21 TEMMUZ 2006 CUMA 18:57
0
661
0
AA aa
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, pazartesi günü Türkiye'nin Lübnan'a bir Türkiye, pazartesi günü Lübnan'a bir gemi göndererek bu ülkede kalan Türk vatandaşlarını tahliye edecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, CNN Türk'ün canlı yayınında Lübnan krizindeki tahliye çabalarını değerlendirdi. Türkiye'nin daha önce Bosna, Kosova ve Afganistan'da insani konularda pek çok kez yardımcı olduğunu belirten Tan, Türkiye'nin Lübnan'daki kriz konusunda da elinden geleni yaptığını aktardı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Tan, bugüne kadar Büyükelçiliğin çalışmaları ile 206 Türk vatandaşının Türkiye'ye geldiğini, Büyükelçiliğin ayrıca kendi imkanları ile Türkiye'ye dönmek isteyen 104 Türk'e de yardım ettiğini söyledi.

Bu çerçevede pazartesi günü de Türkiye'nin Lübnan'ı terk etmek isteyen vatandaşlar için bir gemi göndereceğini belirten Tan, Türkiye'nin sadece Türk vatandaşlarına değil, Türklerin başka ülke vatandaşı olan yakınlarına da yardımcı olduğu ve gerekli vize kolaylığını göstererek Türkiye üzerinden tahliye ettiğini ifade etti.

Büyükelçi İnci Tümay başkanlığında bir kriz masasının da oluşturulduğunu söyleyen Tan, ayrıca Türkiye'nin hiçbir vatandaşını Lübnan'da bırakmayacağını sözlerine ekledi.





AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın