Karara ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Devran, Vatandaşın mağdur olmaması ve kendilerine gelen yoğun talep üzerine nöbet uygulamasını başlattıklarını belirti.
Kararın, Bingöl belediyesi ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdiklerini kaydeden Devran, Bingöl'de 60 kuyumcunun faaliyet gösterdiğini ve bu kuyumculardan 3'ü her hafta Cumartesi ve Pazar günlerinde mesai saatleri içeresinde nöbetçi olarak faaliyet göstereceklerini kaydetti.
Kuyumcular Birliği Yasasının meclisten geçmesiyle nöbet uygulamasının da yasalaşacağını anlatan Devran, “Bingöl kent merkezinde yaz aylarında yoğun bir düğün sezonu yaşanıyor. Vatandaşların da düğünler konusunda mağdur olmaması için eczaneler gibi nöbet uygulamasını başlattık. Bu uygulamanın vatandaşlara büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bingöl'de 60 tane kuyumcu dükkanı var. Her hafta sonu 3 kuyumcu düzenli olarak nöbet tutacak” dedi.
Kuyumcular Birliği Yasasının kuyumculara sağlayacağı faydaları anlatan Devran, “Uzun süredir bu yasanın kabul edilmesini bekliyoruz. Türkiye genelinde binlerce kuyumcu var. Bu yasanın kabul edilmesiyle sermayesi olan herkes kuyumcu dükkanı açamayacak, yıllarını bu mesleğe veren kuyumcular hak ettikleri değeri görecekler, illerde ve ilçelerde ise nüfus oranına göre dükkan açılması sağlanacak, kuyumcu dükkanında bulunması gerekenler de yasada yazılı olacak, açılış ve kapanış saatleri belli olacak ve Pazar günleri ise nöbet sistemi olacak” dedi.