KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Kriz merkezine ulaşılamıyor!

Kiğı’daki depremzedeler için yardım toplayan Karaarslan, yardımları ulaştırmak için kaymakamlık öncülüğünde oluşturulan ‘Kriz Merkezi’ni aradığını ancak ulaşamadığını söyledi. Karaarslan, olası Yedisu depremi için de önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Kriz merkezine ulaşılamıyor!
07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 21:53
1
2368
0
AA aa

 Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından evleri hasar gören depremzelere ulaştırmak üzere yardım topladı.

Kriz merkezini arayarak gerekli olan malzemeleri öğrenmek istediğini ancak kimseye ulaşamadığını kaydeden Karaarslan, “Kiğı Kaymakamlığı resmi sitesinde 3 telefon numarası vermiş Kriz Masası (Kriz Merkezi) olarak. Son durumu öğrenmek ve yardım götürürken gerekli malzemeleri öğrenmek aradım ama ulaşamadım.  Kiğı Belediyesinin ve Kaymakamlığının telefonlarına ulaşamadığım için, toplayacağımız yardımların nasıl ulaştırılacağını, nelere gereksinim olduğunu öğrenemeden kış şartlarının daha da ağırlaşacağı, bu insanların ne yapacaklarını merak içinde yeni bir telefon numarası aramaya başladım. Bundandır ki depremi; herkes sıcacık evlerinde otururken, depremzedelerin çilelerle, çoğunun evleri olmadan çadırlarda, en zor şartlarda, yaşam mücadelesine devam ettiği doğal afetlerdir, diye tarif ediyorum ben” dedi.

Deprem uzmanlarının ‘7-8 şiddetinde Yedisu depremi' için uyarılarda bulunduğunu anımsatan Karaarslan, şunları söyledi: “Bizler olası bir deprem için hazır mıyız? Kalıcı, iş bilir elemanlarla dolu ve her an ulaşılabilir telefonlarla, 24 saat hizmet veren, envanter ve donanımlarıyla işlev gören Bingöl genelini içeren Kriz Merkezinin bir an önce kurulması, tüm STK'ların, iş bilir sivil vatandaşların da bu merkez de görev alması, karşılaşacağımız zorlukların çözümünde kolaylıklar sağlayacağı inancındayım. Sade bir vatandaş ve bir STK temsilcisi olarak, yapıların gerçek anlamda, denetlenmesini istiyoruz. Bingöl bilindiği üzere 1nci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Uzmanlar bağıra bağıra Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) doğu ucunda yer alan Bingöl Yedisu fay hattında gerilimin yükseldiğini, 4 metrelik bir kırılma beklediklerine dikkat çekiyor. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Bingöl'ün AFET BÖLGESİ ilan edilmesi için girişimler nedense sonuçsuz kalıyor? Bir günde onlarca artçı deprem yaşayan, büyük depremler geçiren, bir o kadarına da gebe olan ilimizin mutlaka Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Yetkililer bunu göz ardı etmemeli… Depremin öldürmeyeceğini, alınamayan önlemler ve denetimsiz yapıların öldüreceği gerçeğini hatırlatarak Kiğı, Bingöl ve ilçelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimle yardım sever vatandaşlarımızın dualarını ve desteklerini esirgemeyeceği inanıyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2025
22:11
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan 'Bingöl Balı' ödüle doymuyor.! 2025 yılı Uluslararası Paris Bal Ödülleri Yarışması'nda iki ayrı altın madalya daha kazandık! Bingöl Valisi Usta: 'Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
21:23
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl'de 20 suç kaydı bulunan ve 32 yıl 3 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı yakalandı.
26.02.2025
17:34
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
1 Mart 2025'ten itibaren ticari taksilerde kamera ve acil durum butonu zorunlu hale geliyor. Bu donanımları bulundurmayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç muayenesinden geçemeyecek.
26.02.2025
17:14
Bingöl`de emlak piyasasının suyu çıktı!
Bingöl'de emlak piyasasının suyu çıktı!
Özellikle kira fiyatları konutun ederine göre değil keyfiyete göre belirleniyor. Ayakçı emlakçılardan sonra bir de 'avcı emlakçılar' türedi. Herkes birbirini suçluyor ancak sonuç değişmiyor! 'Serbest Piyasa' denilerek kiracılara zulmediliyor! Gurbetçilerin döviz hesabı ise cabası…
26.02.2025
15:33
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Yeni düzenlemeye göre, mükerrer suçtan hükümlüler 'iyi hâl' gerekçesiyle cezanın tamamını değil, dörtte üçünü cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye edilebilecek.
26.02.2025
15:29
ATM`lerde yüz tanıma dönemi
ATM'lerde yüz tanıma dönemi
4'üncü Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında bilişim suçlarıyla mücadele için yeni düzenlemeler getiriliyor. Banka hesap açılışlarında çipli kimlik doğrulaması zorunlu olacak, ATM'lerde yüz tanıma sistemi uygulanacak. Güvenlik kamerasından tespit edilemeyen kişiler ATM'den işlem yapamayacak. Tüm telefon abonelikleri güncellenecek, süresi içinde yenilenmeyen hatlar ise kapatılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın