KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2024 Pazartesi
°C

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz'da değişiyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara yolladığı talimat ile kredi kartı limitlerinde değişikliğe gitti.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz`da değişiyor!
28 HAZİRAN 2024 CUMA 15:17
1
1833
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), PPK kararı ile faizleri değiştirmezken, kredi kartı faizlerinin sabitlenmesi nedeniyle kart faiz oranlarında da herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı, bayram öncesi ortaya çıkan "Kredi kartı limitleri düşürülecek" haberinin ardından gözünü BDDK'ya çevirirken, BDDK konuya ilişkin bankalara önemli talimatlar gönderdi.

GazeteDuvar'da yer alan habere göre Türkiye'de çalışanların aylık geliri ve kredi kartı limitleri arasındaki uyumsuzluk bulunması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda bankalara uyarılarda bulunan BDDK, bu konu için de somut girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

Temmuz ayı itibarıyla birçok bankanın, müşterilerinin kredi kartı limitini düşürmesi beklenirken, kart limitlerinin aylık gelirin 4 ile 8 katı arasına çekileceği öğrenildi.

Bankaların limit değişikliklerini 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2024
15:49
Kritik tarih yaklaştı! Akaryakıt, alkol ve sigaraya zam geliyor
Kritik tarih yaklaştı! Akaryakıt, alkol ve sigaraya zam geliyor
Enflasyon verilerinin ardından, sigara, alkol ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı belli olacak. 3 Temmuz Çarşamba günü Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) açıklanacak. TÜİK açıklaması sonrası akaryakıt, alkol ve sigara ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında otomatik zam yapılacak. Bingöl'de akaryakıt fiyatları ne kadar olacak?
01.07.2024
15:44
Kritik tarih yaklaştı! Akaryakıt, alkol ve sigaraya zam geliyor
Kritik tarih yaklaştı! Akaryakıt, alkol ve sigaraya zam geliyor
Enflasyon verilerinin ardından, sigara, alkol ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı belli olacak. 3 Temmuz Çarşamba günü Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) açıklanacak. TÜİK açıklaması sonrası akaryakıt, alkol ve sigara ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında otomatik zam yapılacak.
01.07.2024
15:16
Besicilerin kışa hazırlık mesaisi
Besicilerin kışa hazırlık mesaisi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kış aylarına hazırlanan besiciler, yüksek sıcaklığa rağmen kış aylarında hayvanlarına verecekleri samanları hazırlıyor.
01.07.2024
14:52
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Berber, kuaför ve güzellik salonları…
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Berber, kuaför ve güzellik salonları…
Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının bugün itibarıyla başladığını açıkladı. İşletmelerin kapalı olmadığının tespit edilmesi durumunda idari yaptırım uygulanacak.
29.06.2024
15:42
Geleceğin Yıldızları Yetiştiriliyor
Geleceğin Yıldızları Yetiştiriliyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Futbol Okulu'nda 150 genç yetenek, futbol becerilerini keşfetme ve geliştirme fırsatı buluyor.
29.06.2024
15:41
14 yaşındaki Yasir, günde 5 saat çalışarak LGS`den 500 tam puan aldı
14 yaşındaki Yasir, günde 5 saat çalışarak LGS'den 500 tam puan aldı
Bingöl'de özel bir okulda eğitim gören esnaf bir babanın oğlu Yasir Balat (14), günde ortalama 5 saat çalışarak LGS'de tüm sorulara doğru yanıt verip 500 tam puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın