KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

'Köyümüze karışmayın, rahat bırakın bizi'

'Cazibeyle gelen suyun peşkeş ekilmesini istemiyoruz. Bizi dört kez yanılttılar, beşincisine izin vermeyeceğiz' diyen Koç: 'Bu halkı daha fazla yormanın manası yok. Köyümüze karışmayın, rahat bırakın bizi. Halkımızın çok ciddi karşı duracağını belirtmek istiyor ve bundan vazgeçilmesini talep ediyoruz' dedi.

24 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA 12:28
8
1592
5
AA aa

Bingöl merkez Alatepe, Elmalı, Yenibaşlar Köyleri sınırlarında bulunan Göynük Deresi üzerinde kurulması planlanan Alatepe Regülatörü ve HES projesinin halka sorulması için bugün saat 10.30'da Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda toplantı yapıldı.

Toplantıda itirazlarını dile getiren yöre halkı, toplantı sonrası Bingöl Valiliği'ne gitti ancak Vali Ahmet Hamdi Usta'nın izinli olması nedeniyle ileri tarihe randevu alıp sonrasında PTT Kavşağı'nda basın açıklaması yaptılar.

“KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

‘Bölgemizde HES istemiyoruz', ‘Coğrafya kader, HES kede' yazılı pankartlar açıp ‘HES istemiyoruz' sloganları atan yöre halkı adına basın açıklamasını Bingöl İli Damızlık Sığır yetiştiriciler Birliği Başkanı Doğan Koç yaptı.

Bingöl merkez Alatepe, Elmalı, Yenibaşlar Köyleri sınırlarında bulunan Göynük Deresi üzerinde kurulması planlanan Alatepe Regülatörü ve HES projesinin bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitireceğini kaydeden Koç: “Kürük İsale hattı kapsamında Bingöl'e verilen içme suyunun yanı sıra ikinci bir ek kaynak da Bahçe Köyü'nden aktarıldı. Yetmedi, Kürük Derinçay'da HES barajı yapıldı, o da yetmedi Karlıova Kaleköy Göleti yapıldı ve suyun debisi iyiden iyiye düştü. Hem bölgemizi hem de ciddi oranda yem bitkisi ve tarım mahsulü ekilen Bingöl Ovasını susuz bırakan bu adımlara ek olarak Alatepe, Elmalı, Yenibaşlar Köyleri ile Ilıcalar Beldesi ve civarını olumsuz etkileyecek HES Barajını kesinlikle istemiyor, buna en ciddi şekilde de karşı çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Bu bölgede 29 tane lokanta ve tesis bulunuyor. İnsanlar hem dinlenmek hem de balık için bu bölgelere geliyor. Burası şehrin en önemli turizm bölgesi. Cazibeyle gelen suyun insanlara peşkeş ekilmesini istemiyoruz. Bizi dört kez yanılttılar, beşincisine izin vermeyeceğiz” dedi.

“BU HALKI DAHA FAZLA YORMANIN MANASI YOK”

Konuşmasında siyasiler ve bürokrasiye de seslenen Koç: “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Valimize sesleniyoruz. Bölge halkı devamlı dik duran bir halk. Bu halkı daha fazla yormanın manası yok. Köyümüze karışmayın, rahat bırakın bizi. Halkımızın çok ciddi karşı duracağını belirtmek istiyor ve bundan vazgeçilmesini talep ediyoruz.  Ve bundan sonra bu halkın yorulmasını da istemiyoruz. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 “Bölgemizde HES istemiyoruz” sloganları atan yöre halkı, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

YILLIK NE KADAR ENERJİ ÜRETİLECEK?

Alatepe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesinin kurulum amacı enerji üretimidir. Alatepe Regülatörü ve HES projesi toplam kurulu gücü 24,500 MWm - 23,765 MWe olacaktır. Projenin kurulum amacı elektrik üretimidir. Alatepe Regülatörü ve HES projesinin yıllık enerji üretimi toplam 53,356 GWh olacaktır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110673)
25 Temmuz 2024 Perşembe 23:24
Gülbahar Barajı bir sulama göletidir. Gözeler, İncesu, Hıraba, Dik ve Yeniköy ovalarına, şimdiye kadar bomboş yatan topraklara hayat vermeye başladı. 20 bin dönümden fazla arazinin her tarafından kapalı sistemle sular fışkırıyor .İnşallah bu kapalı sistem çürük çıkmaz da su fışkırmaya devam edecek. (Ekinyolu, Tarbasan, Çeltiksuyu ovalarındaki kapalı sistem fos çıktı maalesef!)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110564)
24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:15
Kavurmacilar saltanatı bitecek desenize
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110553)
24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:52
Yazıklar olsun sizlere nerede bir akar şu var ise bent yapmaya çalışıyorsunuz murat nehri üzerinde yeterince iki adet var neyinize yetmiyor şimdi köylüleri geleyane getirmek hangi adalete sığar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110531)
24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:57
Doğayı paraya dönüştürmeyin.Kendi haline bırakın.Hes lerle elde edilen enerji bir avuç sermatedara peşkeş çekilecek.Oysaki göynük havzası doğal haliyle binlerce canlıya aqnalık ediyor.Doğal yaşam alanlarına dokunmayın bozmayın.Sizide bizide yutar doğa.Yapmayın etmeyin ağalar paşalar.Valahide doğa ana beter eder.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110530)
24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:50
E..k hoşaptan ne anlar birde Damızlık sığr yetiştiriciliğ başkanıymış bir Regülatörün ne zararı tarıma olabilir kaç dönüm tarım arazisi su altında kalaçak veya otlak alan su altında kalaçak hiç gülbahar göletine gittiniz mi o uçurum derenin içinde ne yetişir veya hangi hayvan orda otlar
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın