KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Kosgeb'den kobi'lere yeni destekler

Bingöl ilinde son 3 ayda 20’yi aşkın projenin kabul gördüğü Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) destekleri projeli yaklaşımlarla Bingöl’deki KOBİ’lerin yüzünü güldürüyor.

Kosgeb`den kobi`lere yeni destekler
04 EKİM 2011 SALI 15:45
0
2124
0
AA aa

İhtiyaçların tespiti sonucu Bölgedeki KOBİ'lerin gelişimine katkı sunmak üzere projeli yaklaşımlarla destek verildiğini belirten Proje uzmanı Cuma Karaarslan, bu kapsamda 8 bileşende destek verildiğini söyledi.

Son 3 ayda Bingöl ilinde İşbirliği Güçbirliği, KOBİ ve Girişimcilik programları kapsamında 20'yi aşkın projenin desteklendiğini belirten Karaarslan, bu destek sürecinde 200'ü aşkın istihdam, 4.000.000 TL'lik yatırımların gerçekleşeceğini vurgulayarak, “Program Kapsamında pazarlama, muhasebe, destek hizmetleri, izleme hizmetleri, Nitelikli eleman ve ekipman destekleri ile programa dahil olan KOBİ'lerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması ve bulundukları alanda gelişimlerine katkı sunacak kurumsal gelişim projelerine uyumlu sürdürülebilir unsurlarla destek alabileceklerdir. Ayrıca aynı iş kollarında 5 şirket yada kuruluşun birleşerek büyük ortak yatırımlar gerçekleştirebileceklerdir. Bu kapsamda ve toplam 3 bileşende 20'yi aşkın proje ile KOBİ'lerimize nitelik kazandırıldı. Sağlanan desteklerin doğru uygulamalarla kalkınma ve toplumsal gelişim sağlanabilecektir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve izlenebilen firmaların ciddi yatırım ve desteklerden yararlanarak, teknoloji, yazılım, nitelikli eleman, pazarlama, muhasebe ve kurumsal gelişim alanında proje üreterek bu alanda var olan finansal desteklerin yerinde kullanılması ve toplumsal faydaya dönüşmesi sağlanabilecektir” diye konuştu.

Programın destek alanlarını sıralayan Karaarslan programların içeriğini şu şekilde açıkladı: “ 1-KOBİ Proje Destek Programı, 2-Tematik Proje Destek Programı, 3-İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, 4-AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, 5-Genel Destek Programı, 6-Girişimcilik Destek Programı, 7-Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı, 8-Kredi Faiz Desteği”

KOBİ -PROGRAMI

İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulması sonucu üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelerin destekleneceğini belirten Karaarslan, “Bu proje üst limiti 250 bin TL olup Program kapsamında bölgemiz için % 60 hibe desteği sağlanmaktadır” dedi

İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ PROGRAMI

Karaarslan , “Hammadde, ara mamul, mamul, lojistik ve diğer hizmetleri daha hızlı ve ucuz temin edebilmeleri amacıyla ortak tedarik, müşteri istekleri ve pazarın talebi doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleri, ürettikleri ürün ve hizmetleri yeni pazarlara sunmaları amacıyla ortak tasarım, ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek ulusal ve uluslararası pazar paylarını artırmak, marka imajı oluşturmak, uluslar arası pazarın ihtiyaçlarına cevap vermeleri amacıyla ortak pazarlama, ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuar, üretim ve hizmet kapasitelerini, çeşitlerini, verimliliğini ve kalitelerini artırmak amacıyla ortak imalat ve hizmet sunumu konularında sunulacak projelerin desteklenecektir. Bu proje kapsamında 250 bin TL hibe,500 bin TL Sıfır faizli kredi sağlanabilmektedir” ifadelerini kullandı.
KOSGEB desteklerinin ciddi ve yatıma yönelik, yatırım adımlarına uygun ilerlediğini belirten Karaarslan, bu kapsamda ciddi yatırımcıların projelerini hazırlayarak sunmalarını istedi
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın