Ziyarette korucuların özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden Sözen, köy korucularının silah harç parasından muaf tutulmasını istedi.
Ortalama 8 çocuğu olan bir köy korucusunun aldığı 950 TL maaşla geçinemediğini ifade eden Sözen: “Bu hususları dikkate alarak her yıl eğitim öğretim yılının başında köy korucularımıza aldıkları bir maaş kadar eğitim öğretim ödeneğinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
SYDV Müdürlüklerince daha önce koruculara yapılan yardımların birçok il ve ilçede kesintiye uğradığını belirten Sözen, çözüm sürecinde Başbakan'ın camianın görüşlerini almadığını ifade ederek: “100 bin üyesi olan ve ailelerimizle beraber 1 milyonluk bir camiayı temsil eden biz korucu camiasının temsilcileriyle görüşmemesi bizleri son derece üzmektedir. Bu hususları dikkate alarak Sayın Başbakanımızın bizimle görüşmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Şehit ve Gazi ailelerine verilecek ücretsiz seyahat kartlarının bir an önce verilmesini gerektiğini de ifade eden Sözen, şehit çocuklarının tümünün kamuda istihdam edilmesini, Kıbrıs Gazilerine madalyalarının bir an önce verilmesini talep etti.
Sözen, Aile ve sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, şehit aileleri, gaziler ve köy korucularına gösterdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı plaket takdim etti.