KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2025 Pazartesi
°C

Koç'a bir dava daha açıldı

Bingöl'de 15 Mayıs 2011 günü, polis aracına düzenlenen saldırının faili olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezasını çarptırılan Gülsüm Koç'a bir dava daha açıldı. Koç'un, mahkemenin duruşma salonunda PKK lideri lehine slogan attığı belirtilerek, örgüt propagandası suçundan cezalandırılması istendi.

Koç`a bir dava daha açıldı
13 MART 2013 ÇARŞAMBA 02:34
0
2179
0
AA aa

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gülsüm Koç hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan ikinci bir dava daha açtı.

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Koç'un, yargılandığı Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kararın açıklanmasının ardından, 'Biji Serok Apo' şeklinde bağırarak slogan attığı belirtildi.

İddianamede: “Şüpheli Koç'un duruşma salonunda defalarca 'Biji Serok Apo'(Yaşasın başkan Apo) şeklinde slogan attığı, bu durumun mahkeme heyeti tarafından tutanakla tespit edildiği, şüphelinin duruşma salonundaki mezkur eylemiyle, esasen mensubu bulunduğu terör örgütünün sözde liderine ve örgüte bağlılığını teyit ettiği gibi örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan'a başkan sıfatı verip, bu şekilde terör örgütünün propagandasını yaptığı, böylece üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır” denildi.

İddianamede, şüpheli Koç'un örgüt propagandası yapmak suçundan cezalandırılması talep edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.03.2025
21:18
Ataoğlu gözyaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Ataoğlu gözyaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bingöl Eski Milletvekillerinde Kazım Ataoğlu, baba ocağı Çaytepe Köyü'nde gözyaşları ve dualarla ebediyete uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı defin sonrası Bingöl merkez TOKİ Hz. Ali Camii'nde taziye kuruldu.
31.03.2025
20:24
ÖTV`siz araç alımı şartları değişti!
ÖTV'siz araç alımı şartları değişti!
Engellilerin araç alımında yeni kriterler belirledi. 2024'te 1 milyon 591 bin TL olan ÖTV muafiyetli araç alım limiti, 2025'te 2 milyon 290 bin 200 TL'ye yükseltildi. Yüzde 90 veya üstü engelli olanlar 10 yılda bir yüzde 40 yerlilik oranı ile ÖTV'siz araç satın alabilecek. 5 yılını dolduran engelliler aracını cezasız satabilirken yeniden ÖTV'siz araç almak isterlerse 10 yıl beklemek zorunda kalacak. İşte A'dan Z'ye engellilerin ÖTV'siz araç alma şartları.
30.03.2025
21:39
Gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak
Gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak
7 Nisan'dan itibaren gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak. Bu radikal kararla sahte ilanlar, fiyat manipülasyonları ve piyasadaki dengesizlikler tarihe karışıyor.
30.03.2025
08:37
Kazım Ataoğlu vefat etti
Kazım Ataoğlu vefat etti
Bingöl siyasetinin önemli isimlerinden Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, gece yarısı geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
30.03.2025
03:53
Bingöl`de bayram kana bulandı! Yaralı genç hayatını kaybetti
Bingöl'de bayram kana bulandı! Yaralı genç hayatını kaybetti
Bingöl merkez Beşyol'da yaşanan kavgada silahla yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, otopsi için Genç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
30.03.2025
02:50
Bingöl`de silahlı kavga! Biri polis iki yaralı
Bingöl'de silahlı kavga! Biri polis iki yaralı
Bingöl merkez Beşyol Kavşağı mevkiinde yaşanan kavgada silahlar çekildi. Biri polis memuru iki kişi yaralandı. Yaralı şahsın durumunun ağır olduğu ve entübe edildiği bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın