KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Kızılboğa: sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilsin

Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, sözleşmeli öğretmenlere kadro verildiği gibi sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Kızılboğa: sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilsin
12 MART 2010 CUMA 09:30
0
1393
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Kızılboğa, yaptığı yazılı açıklamada sözleşmeli sağlık çalışanları için yaptıkları mücadele sonucunda kısıtlı da olsa eş durumu tayini, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama haklarını kazandığını belirterek, “Açtığımız davalarla sebepsiz sözleşme feshi gibi uygulamaların önüne geçmiştik. Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personeli çektiği tüm sıkıntılardan kurtarmanın tek yolunun kadro olduğunu yıllardır ifade etmekteyiz.  Sözleşmelilere kadro verilmesi için 15 bin dilekçe toplayıp TBMM'ye teslim etmiş, 2009'da Ankara'da kadro için miting düzenlemiştik” dedi.
Sözleşmeli öğretmenlere kadro verildiği gibi sağlık çalışanlarına da kadro verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını söyleyen Kızılboğa, “Bu hafta basın yayın organlarında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceği haberleri yer almıştır. Bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan kadro vereceğiz açıklamasının ardından Türk Sağlık-Sen olarak aynı hakkın Sözleşmeli sağlık çalışanlarına da verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Yaptığımız başvuruda Bakanlığa kamuda sözleşmeli istihdam modelinin mağduriyete sebep olduğu ifade edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 70 Bin sözleşmeli öğretmeni kadroya geçirmek için çalışma başlattığı hatırlatılmıştır. Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışmalara paralel olarak kadro talep ettiğimiz başvuru yazımızda Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen personeller arasındaki farklı istihdamdan kaynaklanan sorunların bertaraf edilerek personel istihdamında yeknesaklık sağlanması amacı ile, başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b maddesine tabi sözleşmeli personeller olmak üzere 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personelin, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen çalışmalara paralel olarak kadroya geçirilmesi yönünde yasal düzenlemenin yapılmasını talep ettik. Bizim bu talebimiz yaklaşık 80 bin sağlık çalışanı sözleşmeli arkadaşımızın tek isteğidir. Bizim bu talebimiz evinden, eşinden, çocuğundan ayrı yaşayan, yükselme imkanı elinden alınan, geleceğe umutla bakamayan sözleşmeli arkadaşlarımızın beklentisidir. Artık Sağlık Bakanlığı yurdun her yerinden yankılanan bu feryadı duymalı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kadro çalışmalarına bir an önce başlamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ'a sesleniyor; Sizde artık Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu gibi sözleşmelilere kadro vereceğinizi açıklayın, sözleşmeli sağlık çalışanlarını sevindirin. Türk Sağlık-Sen sözleşmeliler kadroyu alana kadar mücadelesini sürdürecek, 80 bin sözleşmeli çalışanın yanında her şartta olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Bingölonline Haber Servisi                                     
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın