KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
09 ŞUBAT 2016 SALI 01:21
0
2617
2
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında gazetelere açıklamada bulunan Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16.01.2016 tarihli CHP kurultayında ve ardından CHP grup toplantısında Sayın cumhurbaşkanımıza çok ciddi hakaretlerde bulunmuştur. Kendisini diktatör olmakla, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramlarını bilmemekle itham etmiştir. Bizde bu vesileyle hem ana muhalefet partisi liderine yakışmayacak söz ve davranışlar hem de Türkiye'nin ilk halkoyuyla seçilmiş cumhurbaşkanına oy vermiş bir vatandaş olarak bu hakareti kendimize de saymış bir hakaret olarak gördüğümüzden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu eylem ve söylemlerinden dolayı Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyette bulunduk” ifadelerini kullandı.

Şikâyet sebebinin, Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu hakaret ve eylemler olduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye siyasetinin ilk defa halkoyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanını diktatör olarak kamuoyuna sunmak, diktatör bozuntusu cümlesini kullanmak, kendisini şeref ve namus kavramlarını bilmeyen biri olarak sürekli ifade etmesi, oy veren bir vatandaş olarak bizleri son derece rahatsız etmiştir” şeklinde konuştu.

Soruşturma sonucunda Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanacağını ifade eden Yılmaz, “Soruşturma neticesinde beyanımız alındı, bir fezleke hazırlanıp meclise gönderilecek. Bunun sonucunu hep birlikte takip edeceğiz. Biz cumhurbaşkanına oy vermiş bütün vatandaşların bu hassasiyeti taşımasını rica ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingöl12 (@Misafir_19417)
10 Şubat 2016 Çarşamba 09:57
memleketin ileri gelenleri
sait faik (@Misafir_19414)
09 Şubat 2016 Salı 10:34
Duyarlılığınızdan ötürü tebrikler. Ancak Bingöl'de devam eden diğer zalimliklerle ilgili de duyarlılığınıza bekliyoruz.Bunlar nedir Bingöl devlet hastanesi ve Kamu kurumlarında oluşan mafyavari yapılar, yapılan baskılar.
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın