KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kiğı kalesi'nde inceleme yapıldı

Erzurum Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nden gelen teknik elemanın Kiğı ilçesinde bulunan Gölgeç Kalesi'nde inceleme yaptıkları bildirildi.

Kiğı kalesi`nde inceleme yapıldı
07 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 09:02
0
1676
0
AA aa
2006 yılında baraj çalışmaları nedeniyle Kiğı Kalesi'nin tahrip edildiği gerekçesiyle duruma tepki gösteren vatandaşlar, tarihi kalenin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişler ve kale yok olmadan yetkililerin önlem almasını istemişlerdi.
Kiğı ilçesinde 12 yıl önce yapımına başlanan baraj çalışmaları nedeniyle kalenin tahrip edildiğini belirten ilçe halkı, geçen yıllarda araçların kalenin dibine kadar gittiğini belirtti. Baraj yetkililerin buradan alınan taşların baraj yapımında kullanıldığı yönünde bilgi verdiğini belirten vatandaşlar, kale bölgesinde define arandığını iddia etmişti.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şevket Boğatekin, son zamanlarda basında yer alan Kiğı ilçesinde bulunan tarihi Gölgeç Kalesi'nde inceleme yapmak üzere Erzurum Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nden teknik ekip istediklerini söyleyerek, istekleri üzerine gelen ekibin tarihi kalede inceleme yaptığını belirtti.
Gelen teknik ekibin inceleme yapmak üzere çalışma yaptığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Boğatekin, “Kiğı ilçemizde bulunan tarihi Gölgeç Kalesi ile ilgili iddialar basına yansımıştı. İddiaların basına yanmasının ardından Erzurum Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nden kalede inceleme bulunması amacıyla teknik eleman istedik. İsteğimiz üzerine gelen teknik elemanlar kalenin koruma sınırları içerisinde herhangi bir tahribatın yaşanılıp yaşanılmaması konusunda çalışma yaptılar. Teknik elemanlar çalışma yaptıktan sonra gereken raporu bölge müdürlüğümüze iletecekler. Daha sonra bize de rapor gönderilecek. Rapor gönderildikten sonra raporu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın