KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2024 Çarşamba
°C

Kent Konseyi, tarımsal önerilerini paylaştı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinde 'Yerli tohum merkezi oluşturulması, seracılığın geliştirilmesi, köylü pazarının kurulması, Bingöl'e özel süt markası oluşturulması, bal meralarının kurulması' ve benzeri önerileri paylaşan Kent Konseyi, konsey bünyesinde kurulacak tarım ve hayvancılık çalışma gurubuyla da her türlü desteği sunmaya gayret edeceklerini söyledi.

Kent Konseyi, tarımsal önerilerini paylaştı
13 EYLÜL 2024 CUMA 13:01
26
589
3
AA aa

Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır'ı ziyaret ettiler. Bingöl'ün tarım alanındaki eksikliklerin, atılması gereken adımların ve önerilerin konuşulduğu ziyarette Konsey Başkanı Orhan Açıkbaş, konsey bünyesinde kurulacak tarım ve hayvancılık çalışma gurubuyla da her türlü desteği sunmaya gayret edeceklerini söyledi.

ÖNERİLER VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Ziyarette, Bingöl ovasında kapalı sulama sistemine geçilmesi durumunda sağlanacak avantajlar, yerli tohum geliştirme merkezinin oluşumunda Bingöl'ün organik ve kültürel tarım ürünlerinde yakalanacak katma değer, merkezi sera alanlarının kurulması ve sera yatırımlarının arttırılmasının yaratacağı üretim değeri, Bingöl'ün ürünlerinin pazarlanacağı köylü pazarı, süt havzası kapsamına alınan Bingöl'e özel bir süt ürünün markalaşması ve tescillenmesi, bal meralarının kurulması ve benzeri konularla ilgili yapılacak  çalışmalar için iş birliği içerisinde olmanın önemine dikkat çekildi.

BAHADIR: “HER DURUMDA UYUM İÇERİNDE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Tarım İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır ise müdürlük kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Kent Konseyinin çalışmalarını önemsediklerini ilimizin kamu ve sivil toplum uyumunun gelişmesinin önemli sonuçlarının olacağını dile getiren Bahadır, Bingöl'ün büyük danışma organı haline gelebilecek bu yapının yerel yönetimlere, toplumun sorunlarını görünür kılma noktasında çabalarının önemli olacağına inandığını vurguladı.

Bahadır: “Bizler de Kent Konseyimizin bir paydaşıyız kendi faaliyet alanımızla ilgili yapılacak tüm çalışmalarda aktif yer almaya ve ilimizin gelişimi ile alakalı her durumda uyum içerinde çalışmaya hazırız sizler şehrimizin gelişimi için Gönüllülük esasına göre çalışan değerli bir yapısınız bunun önemli olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Başkan Açıkbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111556)
14 Eylül 2024 Cumartesi 21:05
Bingöl, hayvancılık bölgesidir. Hayvancılığın gelişmesi için meraların korunması, genişletilmesi gerekiyor. Bunun için ne yapılabilir?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111532)
13 Eylül 2024 Cuma 23:57
Bu ziyaretlerde konuşulan projelerden hayata geçen var mı? Konuşmaksa bende konuşurum ama lafla da peynir gemisi yürümüyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111529)
13 Eylül 2024 Cuma 20:30
Köylerinde ki tarlaları ekip biçsinler ondan sonra önerilerde bulunsunlar. Magazinden öteye gitmemiş
23.10.2024
18:37
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Bu Saldırıda Savunma Sanayiinde Elde Ettiğimiz Başarılar Hedef Alındı'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TUSAŞ'taki saldırıyla ilgili, 'Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıları hedef almıştır' dedi.
23.10.2024
16:46
Bingöl`deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'de 'İl Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Okulların güvenliği, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, karayolu trafik güvenliği, genel güvenlik ve asayişi etkileyen konular tek tek irdelendi.
23.10.2024
16:30
Ankara`da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
Ankara'da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu, şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.
23.10.2024
14:48
Solhan`dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya`ya…
Solhan'dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya'ya…
Türkiye'de şampiyon olan Solhan Ayak Tenisi Takımı, Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası için Romanya'ya gitti.
23.10.2024
14:29
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bin 670 metre rakımda bulunan üs bölgesini ziyaret ederek jandarma personeli ile bir araya geldi.
23.10.2024
02:07
Bingöl İl Özel İdaresi 2024`te de rekor kırdı!
Bingöl İl Özel İdaresi 2024'te de rekor kırdı!
Bu yıl için 430 milyon TL'lik yol yatırımı yaptıklarını belirten Genel Sekreter Enes Üçgül: 'Toplamda 580 kilometre yolu tamamlayarak ilimize kazandırdık. Çoğu bölgede çalışmalarımız bitti, birkaç hafta içinde diğer yatırımlarımızda tamamlanacak ve sezonu yine rekorla kapatmış olacağız. Hedefimiz, önümüzdeki yıl da bu rakamların üzerine çıkmak' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın