KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti

Karlıova Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde işçiler tarafından yapılan eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, işçi alacaklarından firmanın sorumlu olduğu belirtildi.

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:26
0
1759
0
AA aa

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Toplumsal Kalkınma amaçlı hazırlanan 300 Kişilik Kız Öğrenci Yurdunda çalışan işçilerin yaptığı eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Yurt yapım sürecinde yüklenici firmaya 4 adet ara hakkediş düzenlendiği ve bunların 3'ünün eksiksiz ve sorunsuz olarak ödemesinin yapıldığını ifade eden Çomaklı, 4'üncü hakkediş dosyasında eksik evrak olduğunu söyledi. Çomaklı: “ 16.05.2014 tarihinde yüklenici firmanın yapmış olduğu iş karşılığında düzenlenen dördüncü hakkediş dosyası idaremizce incelenmiş olup teknik personellerce düzenlenmesi gereken “işçi alacağının yüklenici firmadan bulunup bulunmadığına dair ilanın” eksik olduğu tespit edilmiş bu ilanın düzenlenmesi için teknik personellerin bağlı bulunduğu kuruma yazı yazılmıştır. 1475 Sayılı iş kanununun 29. Maddesi gereğince düzenlenmesi gereken işçi alacağının bulunup bulunmadığını tespit amaçlı ilan teknik personellerce 11.06.2014 tarihinde düzenlenerek inşaat alanına asılmış olup, 6 günlük ilan süresi beklenmektedir. Bu konuda ilgili yüklenici firma resmi yazı ile bilgilendirilmiştir” dedi.

Yüklenici firmanın gerekli belgeleri düzenlememesine rağmen hakkediş talep ettiğini belirten Çomaklı: “Firma 4. Hakkedişini almak istemiş alamadığı için de işçiler ile idaremizi karşı karşıya getirip İdaremizi zora düşürmek amaçlanmıştır. Ancak şu bilinmelidir ki idaremiz eksik evrak nedeniyle ödemesini yapmadığı hakkediş dosyasındaki eksiklik tam da işçilerin hakkını ve alacağını koruyan İşçi Alacağının Bulunup Bulunmadığına Dair Belgedir. Bu sebeple işçilerin tarafımızca mağdur edilmesi değil, müteahhit tarafından mağdur edilen işçilerin korunması söz konusudur. İdaremiz ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme halen geçerli olup yüklenici firmanın sözleşmede bulunan yükümlülükleri devam etmektedir. İşçi alacaklarının bulunması halinde firmaya ödenecek olan hakkediş tutarından işçi ücretleri kesilerek işçilere ödenecek, geri kalan hakkediş tutarı yüklenici firmaya ödenecektir. Ödemeler konusunda herhangi bir aksaklık söz konusu olmadığı gibi işçi alacakları idaremiz tarafından öncelikli olarak güvence altına alınmak istenmiştir. Yüklenici firmadan sözleşme hükümleri ve kanuni mevzuat dışında herhangi bir talebimiz söz konusu olmayıp idaremizin talebi gibi gösterilen hususlar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu konuda yasal haklarımız ayrıca kullanılacaktır. Yüklenici firmanın sözleşme hükümleri ve mevzuata uygun olarak işi yapması idaremizce titizlikle incelenmeye devam edilecek olup kamu menfaatleri doğrultusunda iş ve işlemlerimiz yürütülecektir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın