KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kayıp iranlı bilimadamı cıa ajanı mı?

Nükleer çalışmaları nedeniyle ABD ile ilişkileri daha da gerginleşen İran'ın son yıllarda ''kayıplara karışan'' iki nükleer fizik uzmanından biri olan Şahram Amiri'nin, ABD'ye iltica ettiği ve CIA için çalıştığı iddia edildi.

Kayıp iranlı bilimadamı cıa ajanı mı?
31 MART 2010 ÇARŞAMBA 08:13
0
1525
0
AA aa

Amerikan ABC News televizyonunun kaynağını belirtmediği haberinde, Haziran 2009'da Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dayken ortadan kaybolan ve bu nedenle Tahran-Riyad ilişkilerinde yeni bir gerginlik nedeni olan nükleer fizikçi Amiri'nin, ''İran'ın nükleer programını baltalamayı amaçlayan uzun vadeli bir operasyonla İran'dan ayrılmasının sağlandığı, halen de CIA için çalıştığı'' ileri sürüldü.

Haberde, İran Nükleer Enerji Organizasyonu'nda çalışan 30'lu yaşlardaki Amiri'nin, ABD'ye iltica ettikten sonra Amerikan yetkililerinin elindeki İran'ın nükleer programıyla ilgili bilgilerin teyit edilmesine yardımcı olduğu iddiası da yer aldı.

CIA sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Başta İsrail ve ABD olmak üzere çeşitli ülkeler, İran'ın nükleer araştırmalarının nükleer bomba yapımını amaçladığını iddia ederken, Tahran bu çalışmaların nükleer enerji elde etmek amacıyla yapıldığını savunuyor.

Amiri'nin dışında, İran'ın nükleer sırlarına sahip olduğu belirtilen eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Asgari 2007 yılında Türkiye'de bulunduğu sırada kayboldu.

İranlı nükleer bilim uzmanlarından Ardeşir Hüseyinpur 2007'de, evinde gaz zehirlenmesinden, aynı alanda uzman Prof. Mesud Ali Muhammedi ise bu yılın ocak ayında evinin yakınında patlayan bir bombayla hayatını kaybetti.

Tahran, nükleer bilim uzmanlarının kaybolması ve ölmesinden ABD ve İsrail'i sorumlu tutuyor.

(aa)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın