KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Kayıp iranlı bilimadamı cıa ajanı mı?

Nükleer çalışmaları nedeniyle ABD ile ilişkileri daha da gerginleşen İran'ın son yıllarda ''kayıplara karışan'' iki nükleer fizik uzmanından biri olan Şahram Amiri'nin, ABD'ye iltica ettiği ve CIA için çalıştığı iddia edildi.

Kayıp iranlı bilimadamı cıa ajanı mı?
31 MART 2010 ÇARŞAMBA 08:13
0
1500
0
AA aa

Amerikan ABC News televizyonunun kaynağını belirtmediği haberinde, Haziran 2009'da Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dayken ortadan kaybolan ve bu nedenle Tahran-Riyad ilişkilerinde yeni bir gerginlik nedeni olan nükleer fizikçi Amiri'nin, ''İran'ın nükleer programını baltalamayı amaçlayan uzun vadeli bir operasyonla İran'dan ayrılmasının sağlandığı, halen de CIA için çalıştığı'' ileri sürüldü.

Haberde, İran Nükleer Enerji Organizasyonu'nda çalışan 30'lu yaşlardaki Amiri'nin, ABD'ye iltica ettikten sonra Amerikan yetkililerinin elindeki İran'ın nükleer programıyla ilgili bilgilerin teyit edilmesine yardımcı olduğu iddiası da yer aldı.

CIA sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Başta İsrail ve ABD olmak üzere çeşitli ülkeler, İran'ın nükleer araştırmalarının nükleer bomba yapımını amaçladığını iddia ederken, Tahran bu çalışmaların nükleer enerji elde etmek amacıyla yapıldığını savunuyor.

Amiri'nin dışında, İran'ın nükleer sırlarına sahip olduğu belirtilen eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Asgari 2007 yılında Türkiye'de bulunduğu sırada kayboldu.

İranlı nükleer bilim uzmanlarından Ardeşir Hüseyinpur 2007'de, evinde gaz zehirlenmesinden, aynı alanda uzman Prof. Mesud Ali Muhammedi ise bu yılın ocak ayında evinin yakınında patlayan bir bombayla hayatını kaybetti.

Tahran, nükleer bilim uzmanlarının kaybolması ve ölmesinden ABD ve İsrail'i sorumlu tutuyor.

(aa)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın