KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Kaya'dan muhalefete eleştiri! 'Daha ilkeli bir duruş olurdu!'

İl Genel Meclisi'nde yapılan meclis başkanlığı ve KÖYDES seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren DEM Partili İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya: 'Muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti ile hareket etmeleri için gönderilmişse halk AK Parti'ye oy vermeliydi. Eğer muhalefet partilerine oy vermişlerse, muhalefet partileri kendi aralarında bir birliktelik sağlayamasa da her parti kendi adayını gösterip oylayabilirdi. Bu daha ilkeli bir duruş olmuş olurdu' dedi.

Kaya`dan muhalefete eleştiri! `Daha ilkeli bir duruş olurdu!`
12 MAYIS 2024 PAZAR 16:20
16
1722
2
AA aa

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonrasına ve il genel meclis başkanlığı, KÖYDES seçimleri ve meclis çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, depreme hazırlık komisyonu, Bayram Çayı'ndaki balık ölümleri, SÜTAŞ'ın çiftçilere yönelik tutumuna dair de görüş bildirdi.

DEPREME HAZIRLIK İÇİN KOMİSYON KURULDU

Bingöl İl Genel Meclisi'nde yürütülen çalışmalara değinen Kaya; “Bu süre zarfında ilimiz için önemli olan, bizim de önemsediğimiz bir komisyon kuruldu. İlimizde beklenen olası depreme ilişkin nasıl bir hazırlık görmemiz gerektiği konusunda komisyonumuz oluşturuldu ve bundan İl Özel İdaresinin bu komisyon üzerinden hazırlıklarını görme noktasında kendi sorumluluğu boyutunda çalışmalar yürütecektir” dedi.

BAYRAM ÇAYI'NDAKİ SORUN İÇİN ARAŞTIRMA YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde SÜTAŞ'ın atık sularının balık ölümlerine sebebiyet verdiği iddiasıyla gündeme gelen Bayram Çayı'ndaki kirlilik ile ilgili iddialar üzerine meclise araştırma önergesi verdiklerini belirten Kaya, önergelerinin kabul edildiğini ve önümüzdeki günlerde belirlenen bölgede gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi.

“SÜTAŞ, KENDİNE BAĞIMLI KILDIĞI ÇİFTÇİLERİN KÂR MARJI DÜŞÜRMEYE BAŞLADI”

SÜTAŞ'ın Bingöl'de yatırım ve istihdam konusunda önemli bir yeri olduğunu ve ilk kuruluş aşamasında bütün siyasi partilerin destek sunduğunu belirten Kaya, gelinen noktada avantajların dezavantaja dönüşmeye başladığını savundu.

Kaya: “SÜTAŞ Bingöl'e yerleştikçe Bingöl'deki çiftçilere, tarımla uğraşan kesimlere sıkıntılar yaratmaya başladı. Bingöl'deki SÜTAŞ'la bağlantı yapıp gerek mısır eken, gerekse diğer ürünleri eken çiftçilere daha önce kayda değer bir kâr marjı bırakılıyordu fakat SÜTAŞ bu çiftçileri kendine bağımlı hale getirdikten sonra kâr marjını düşürme cihetine gitti. Ne olursa olsun SÜTAŞ bu il için önemli bir kuruluştur, istihdam yaratan ve tarıma katkı sunan bir kuruluştur ancak saha önce sağladığı avantajları yavaş yavaş kesme cihetine gidiyor. Bunun doğru olmadığını, çiftçilerin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

MUHALEFETE “İLKESİZLİK” ELEŞTİRİSİ!

İl genel meclis üyeliği mazbatalarını aldıktan sonra yoğun bir seçim trafiğine girdiklerini aktaran Kaya, mazbatalarını aldıklarında, halkın 31 Mart seçimlerinde muhalefet partilerine çok önemlim bir sorumluluk yüklediğini, muhalefet partilerinin de bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söylediklerini kaydetti.

“Ama maalesef il genel meclis başkanlığı seçimini yaptığımızda muhalefetin bu sorumluluk doğrultusunda hareket etmediğini gördük” diyen Kaya: “İl genel meclis başkanlığı ve organ seçimleri, akabinde KÖYDES seçimleri yapıldı. Biz burada herkesin DEM Parti etrafında toplanmasını beklemiyorduk ama muhalefet partilerinin sayısı AK Parti'den 1 fazlaydı ve bunu değerlendirebilirdiler. Herkes DEM Parti karşıtlığı üzerinden gidip AK Parti'nin adayını destekledi. Biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti ile hareket etmeleri için gönderilmişse halk AK Parti'ye oy vermeliydi. Eğer muhalefet partilerine oy vermişlerse, muhalefet partileri kendi aralarında bir birliktelik sağlayamasa da her parti kendi adayını gösterip oylayabilirdi. Bu daha ilkeli bir duruş olurdu. Muhalefet partilerinin temsilcilerinin AK Parti adayına oy vermesinin, AK Parti'nin bir iknası sonucunda gerçekleştiğini düşünüyoruz. Biz, AK Parti'nin kamusal gücüyle bu siyasi partileri ve muhtarları ikna ettiğini düşünüyoruz. Bunun da çok adil olmadığını düşünüyoruz. Netice burada hepimiz siyasi partilerin birer temsilcileriyiz, iktidarlar değişebilir fakat devlet kurumları, o kurumsal hüviyetlerini siyasete bulaştırmadan korumaları herkesin yararına olacaktır.”

“AK PARTİ, KÖYDES SEÇİMLERİNDE KAMUSAL GÜCÜNÜ KULLANDI”

KÖYDES seçimlerinde de DEM Parti olarak bütün muhtarlara ulaşmaya çalıştıklarını ve KÖYDES üyeliğinde muhalefetin olmasının yararından bahsettiklerini dile getiren Kaya, şöyle devam etti;

“Burada da bir muhtarlara bire bir ulaşmaya çalışırken AK Parti'nin il genel meclis üyeleri, bütün muhtarları meclise çağırıp yine kamusal gücü arkalarına alıp bir şekilde o arkadaşlarımızı ikna ettiler. Bundan sonraki süreçte olası bir yanlış gidişatın öncelikle doğru temelde sürdürülmesi için çabamız olacak, olmazsa bu yanlışları teşhir edeceğimizi Bingöl kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109551)
15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:28
Şu zat-ı muhterem vede , ne mezunu pardon da!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109518)
13 Mayıs 2024 Pazartesi 16:51
Doğru söylüyor. Refah partisine verdiğim oy haram olsun!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın