KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Kava'dan 28 Şubat Açıklaması

Memur- Sen Bingöl İl Temsilcisi Yunus Kava: '28 Şubat Post-modern Darbesi'ni 25. yılında bir kez daha kınıyor, büyük devlet adamı Necmettin Erbakan'ı vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz.'

Kava`dan 28 Şubat Açıklaması
28 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ 15:40
14
2632
13
AA aa

28 Şubat Post-modern darbenin yıldönümü nedeniyle Memur- Sen Bingöl İl Temsilcisi Yunus Kava, yazılı bir açıklama yaptı. “28 Şubat Post-Modern Darbesi'dir. Darbe, aslında, Türkiye'nin yabancısı olduğu bir durum değildi” diyen Kava, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Necmettin Erbakan, Türkiye'nin son asırda yetiştirdiği en büyük ilim, dava, siyaset ve devlet adamıdır. Bu toprakların ruhundan, bu toprakların tarihinden neşet eden özgüveni ve dünyayı kuşatan ufkuyla bu ülkeye yeni bir yol çizerek tabuları yıkmıştır. 85 yıllık ömründe her daim mazlumun yanında zalimin karşısında saf tutmuştur. Kapitalist dünyanın emeği zayi eden, mazlumların kanı üzerinden yükselen ışıltılı dünyasını elinin tersiyle itmiştir. Yeni dünya düzeni kurma iddiasında olan egemen güçlere karşı yeni bir dünyanın ve adil bir düzenin, kuşatıcı bir davanın öncülüğünü yapmıştır.

Erbakan, büyük bir dava adamıydı. Onun davası, hak davasıydı. Mazlumları, zayıfları, ötekileştirilenleri bu dava etrafında topladı. Endülüs İslam Medeniyeti, Selçuklular ve Osmanlı tecrübesinden hareketle ‘Yeniden Büyük Türkiye' dedi. Yeni bir dünya kurma çabasını son nefesine kadar sürdürdü. Onun tasavvur ettiği dünyanın adı ‘Millî Görüş'tü. Yeni ve adil bir dünyanın temellerini kurmaya Türkiye'den başladı. Ağır sanayi hamlesiyle Türkiye'yi ayağa kaldırmayı hedefledi. Hükümet ortağı olduğu dönemlerde başta motor fabrikası olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına kurduğu fabrikalar, ağır sanayi hamlesinin örnekleri olarak kayıtlara geçti. Bu inşa faaliyetleriyle Türkiye'yi ayağa kaldırmayı ve Müslüman milletleri Türkiye şemsiyesi altında buluşturmayı, birlikte yeni ve adil bir dünyayı inşa etme yolunda somut adımlar attı. Bununla da yetinmedi. Batı medeniyetinin koltuk değneği ABD'nin gücünü masaya sürenlere ezber bozan bir haykırışla cevap verdi: “Bana ne Amerika'dan!” Ezber bozan haykırışların sahibiydi, cesurdu ve kendini Büyük Türkiye idealine adamıştı. Bu haykırışın, cesaretin ve adanmışlığın ete kemiğe bürünmesi, Erbakan'ın Kıbrıs çıkarmasında oynadığı başat rolde saklıdır. Kıbrıs çıkarmasıyla Erbakan, Büyük Türkiye idealine biraz daha yaklaşılmıştır.

Erbakan'ın iddiasının büyüklüğü ve millet nezdinde karşılık bulması zamanla düşmanlarının çoğalmasına ve ona karşı harekete geçmelerine yol açtı. Öyle ki, her tür siyasi kumpasa maruz kaldı, cuntanın hedefi oldu, partileri kapatıldı. Ancak o, Refah Partisi'nin kapatılması kararını “Tarihin akışı içerisinde basit bir nokta” olarak tanımladı. Çünkü dava, sadece bir siyasi parti davası değildi. Dava, adil bir dünya düzeni kurma davasıydı. Dava, Milli Görüş'ün rehberliğinde Büyük Türkiye'yi inşa etme davasıydı.

Erbakan, milim sapma göstermeden yürüdüğü yolda birçok engelle karşı karşıya kalmıştır. Önüne konulan son engel, 28 Şubat Post-Modern Darbesi'dir. Darbe, aslında, Türkiye'nin yabancısı olduğu bir durum değildi. 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta ve son olarak 15 Temmuz'da Türkiye darbenin farklı veçheleriyle karşılaşmıştır. Bu tarihler, günlük hayatın ahengini bozan, milli iradeyi sakatlayan ve siyaseti iptal eden gayrimeşru müdahalelerin adıdır. Bu müdahaleler sosyal, ekonomik ve kültürel boyutta derin kırılmalara yol açtığı gibi insan psikolojisinde de derin tahribatlara sebep olmuştur. Bu durumun acı veren örnekleri, Erbakan'ın liderliğindeki Refah-Yol hükümetini hedef alan 28 Şubat Post-Modern Darbesi sürecinde yaşanmıştır.”

“Post-Modern Darbe'nin üzerinden 25 yıl geçti. 28 Şubat 1997'de MGK Kararları ile başlayan karanlık sürece birçok aktör destek vermiştir. Medya kuruluşları kurgusal haberlerle darbeye zemin hazırlamakla kalmamış, milleti manipülasyonlarla darbenin meşru olduğuna ikna etmeye çalışmıştır. STK adı altında faaliyet gösteren ve daha sonra ‘Beşli Çete' adıyla anılacak bazı sendika, oda, dernek ve vakıflar darbe çığırtkanlığında rol almaktan geri durmamıştır. Darbe sürecinde brifinglerle hizaya getirilen yargının verdiği siyasi kararlarla masum insanlar hapsedilmiş, sivil toplum kuruluşları kapatılmış ve dindar insanlar, kamu kurumlarından atılmıştır. Başörtülü öğrencilerin okullara alınmaması yıllarca sürecek bir travmaya yol açmıştır. Kur'an kursları yasaklanmış, imam hatip okulları kapatılmak istenmiş, milyonlarca insan fişlenmiş, gözaltına alınmış ve hapsedilmiştir. İnsan hakkı ve hukuk ayaklar altına alınmıştır.

Adalet, yeterli düzeyde olmasa da sonunda tecelli etmeye başlamıştır. Darbe sürecinde rol alan askerler tarihin ve toplumun önünde yargılanmış ve mahkûm edilmiştir. Ancak bu yeterli değildir. Çünkü darbe ikliminin oluşmasında, darbenin gayri hukuki ve gayri insani uygulamalarının normalleştirilmesinde rol alan siyasetçiler, hukuk adamları, gazeteciler ve yazarlar henüz yargılanmamış ve hesap vermemiştir. Büyük bir kısmı hala 28 Şubat'ı destekleyen açıklamalar yapmaya ve yazılar yazmaya devam ediyor. Kamu vicdanında çoktan mahkûm olan bu isimler hukuk önünde de hesap vermelidir. Böylece Türkiye, bir daha silahların ve yeni darbelerin gölgesinde yaşamak zorunda kalmasın.

Bu vesileyle 28 Şubat Post-modern Darbesi'ni 25. yılında bir kez daha kınıyor, büyük devlet adamı Necmettin Erbakan'ı vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89856)
02 Mart 2022 Çarşamba 01:42
Yorum yapmaya bile degmezsin virgul bile sana cok gelir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89817)
01 Mart 2022 Salı 14:14
28 yildir 28 subatin ekmegini yiyorsun kava efendi,artik ekmek cikmaz size burdan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89814)
01 Mart 2022 Salı 13:15
yastığa kafanı rahat koyabiliyor musun senin sayende kaç başörtülü kadı şuan cezaevinde hem de küçük çocukları ile.. seninde çocuğun var.. ben merhametsiz olsaydım senin içinde aynısını dilerdim ama bana yakışmaz.. rabbim senin hakkında karar versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89825)
01 Mart 2022 Salı 15:51
@Misafir Kullanıcı fetöcüsün sen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89813)
01 Mart 2022 Salı 13:13
15 temuzda senin yüzünden işinden olanları sayısı 28'i geçti sen daha 28 şubat de.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89812)
01 Mart 2022 Salı 13:11
demirci kawa insanlığa o kadar şey yaptı adı kafir oldu.. bizim kawa bir kulağımızın arkasını bıraktı ona da dedik Müslüman.. gel de inan.. sonra yok yeni nesil deist oluyor.. adam 28 bin maaşla 28 şubat diyor ben 4 şubat diyemiyorum asgari ücretle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89826)
01 Mart 2022 Salı 15:52
@Misafir Kullanıcı sana 4 bin bile fazla hain
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89818)
01 Mart 2022 Salı 14:49
@Misafir Kullanıcı Bu ve bunun tayfası gerçekten ........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89811)
01 Mart 2022 Salı 13:08
yunus 25. yılında bize maaşının 25 bini geçtiğini söyle.. bu dünyada seni göreceğim inşallah..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89810)
01 Mart 2022 Salı 13:06
soru kızmaca yok.. mansur hoca 28 şubatta bayan öğretmenleri odasına çağırıp başlarınızı açmak zorundasınız diyor muydu.. cevap istiyorum..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89809)
01 Mart 2022 Salı 13:05
bingöl de yeni birhava yunus kawa 2023 te millet vekili adayımız islamcı olduğunu söylemek istiyor oyum size.. mansur hoca ve mücahit hocayıda al oy vermezsem nanumusuzum çünkü bu millete siz lazımsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89808)
01 Mart 2022 Salı 13:04
28 şubattan 28 bin lira maaşa giden islamcı harekat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89806)
01 Mart 2022 Salı 13:01
28 şubatı bayram olarak kutlasan yetmez. 28 şubat kadar nemalandığınız başka bir tarih var mı? birde 15 temmuz dersin şimdi.. birde kudüs.. bir islam.. merak ediyorum bu kelimeleri sizden alsak konuşacak bişey bulabilirmisiniz.. 28 şubatta yunus , mansur hoca bayan öğretmenlerin başını açıyorlardı inanın bana..
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın