Kobani'deki savaşta yüzlerce insan hayatını kaybettiğini yüz binlerin ise vatanından, yerinden ve yurdundan ayrılmak zorunda kalarak Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava: “Komşu ülkelerde yaşanan insanlık dramından hareketle ülkemize yansıyan siyasi gerginlik maalesef ülkemizi 90'lı yılların kaos ve çatışma ortamına sürükleme potansiyeli taşımaktadır. Bu durum, her fırsatta barıştan yana tavır alan halkımızı derin bir endişeye sürüklemektedir” dedi.
Kava, halkın, oynanmak istenen oyunun farkında olduğunu söyledi.
Bu çatışma ve gerilim ortamının Kobani ve benzer yerlerdeki mazlumiyetlerin gündemden düşmesine yol açtığını belirten Kava: “Kamuoyu oluşturma adına yapılacak tüm demokratik gösteri ve eylemler meşru ve yasaldır. Fakat yapılan eylemlerin meşruiyet sınırını aşması ve şiddete dönüşmesi hele hele ölümlere sebebiyet vermesi asla kabul edilemez. Okulların, Sağlık ocaklarının, kütüphanelerin yanında vatandaşlara ait evlerin, işyerleri ve araçlarının yakılmasını ve yıkılmasını demokratik bir tepki olarak algılamamız mümkün değildir” diye konuştu.
“DİNDAR İNSANIMIZ HEDEF ALINMIŞTIR”
Hedefte olanların dindar insanlar olmasının, yaşanan olaylara bambaşka bir anlam kattığına dikkat çeken Kava, IŞİD'in Kobani kuşatmasını bahane ederek dindar insanları açıkça hedef göstermenin malum odakların niyetini ortaya koyduğunu belirterek; “Eğitim-Bir-Sen olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor. Milletimizin ülkemizde terör ve şiddetin hâkim kılınmasına dönük planları da bertaraf edeceğine yürekten inanıyor, bugün direnmenin bize düşen adının sağduyumuzu korumak ve oyuna gelmemek olduğu inancıyla bütün tahriklere rağmen bu oyunu bozmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Kava son olarak, Bingöl Emniyet Müdürü Yardımcısı ve bir başkomiserin şehit olduğu saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaralılara acil şifalar dilediğini sözlerine ekledi.