KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Karlıovalılardan depremzedelere anlamlı yardım

Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Karlıova İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bingöl'ün girişimleriyle deprem sonrası Karakoçan, Kovancılar ve Palu ilçelerine bağlı köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilçe halkı yoğun ilgi göstererek, büyük bir duyarlılık gösterdiler.

Karlıovalılardan depremzedelere anlamlı yardım
25 MART 2010 PERŞEMBE 08:34
0
1659
0
AA aa
İlçe esnafı gıda ve nakdi yardımlarda bulunurken ilçede görevli kamu çalışanları da kampanyaya nakdi destekte bulundular.
Kampanya kapsamında ilçe halkının katkılarıyla toplanan 7 bin 773 TL nakit para ile gıda, ilaç ve giysi gibi diğer malzemelerden oluşan paketler İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bingöl, İlçe Müftüsü Muammer Özkalaycı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Çakan tarafından Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kurulan kriz merkezi başkanlığına teslim edildi. Toplanan nakit para ve yardım paketleri makbuz karşılığında Kovancılar İlçe Kaymakamı'na teslim edildikten sonra Kaymakam Eşref Yonsuz ve beraberindeki heyet depremde en çok hasarın meydana geldiği Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerini gezerek depremzedelerin sorunlarını dinledi.
Kovancılar ve Palu ilçelerine bağlı köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların can ve mal kaybına uğramaları, evlerini ve yaşamlarını idame ettirecekleri tüm eşyalarını, geçimlerini sağladıkları hayvanları kaybetmeleri sebebiyle bu vatandaşların bir nebze de olsa acılarının sarılması için bir yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, "Kampanyaya 2005 yılında sık sık depremler yaşayan ilçe halkımız büyük ilgi gösterdi. İlçe esnafı gıda ve nakdi yardımlarda bulunurken, ilçede görevli kamu çalışanları da kampanyaya nakdi destekte bulundular. Ayrıca ilçemiz Kargapazar Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de yardım kampanyası düzenleyerek toplanan yardımları bizim kampanya ile birleştirdi" dedi.
Depremin acılarını yaşamış bir bölge olarak Karlıova ilçe halkının kendisine yakışanı yaparak kampanyaya her türlü desteği verdiğini söyleyen Karlıova Kaymakamı Yonsuz, "Kampanyamıza destek veren tüm ilçe halkımıza teşekkür ederiz. Bu vesile ile Elazığ depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan ve maddi manevi zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın