KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Karar kesinleşti!

Belediye İşhanı'nın satışının durdurulması için açılan dava üzerine Elazığ İdare Mahkemesi'nin verdiği ‘Yürütmenin Durdurulması' kararına itiraz eden Bingöl Belediyesi'nin bu itirazı kabul görmedi. Malatya Bölge İdare Mahkemesi ‘Yürütmenin Durdurulması' kararını onayladı

Karar kesinleşti!
03 KASIM 2007 CUMARTESİ 09:49
0
1672
0
AA aa
2006 yılı içerisinde satışı yapılan ve birçok spekülasyona neden olan Bingöl Belediye İşhanı'nın satışı Elazığ İdare Mahkemesi'nce durduruldu. Bingöl Belediyesi'nin, bu kararın kaldırılmasına ilişkin yaptığı itiraz, Malatya Bölge İdare Mahkemesi'nden döndü. Mahkeme ‘Yürütmenin durdurulması'na ilişkin kararı onayladı.
Kararla ilgili açıklamayı, ‘Yürütmenin Durdurulması' istemiyle dava açan Saadet Partisi (SP) Belediye Meclis Üyesi Ali Karaca'nın avukatı Muammer Çolakoğlu yaptı.
Çolakoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Bilindiği üzere Bingöl Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi 14 Pafta, 336 ada 30077 parsel numaralı taşınmaz arsa üzerinde bulunan A ve B Blok Bodrum+kat, C blok Bodrum+2 kattan oluşan ve kat mülkiyetine tabi toplam 91 adet bağımsız bölümden oluşan Belediye İş Hanının satılmasın ilişkin Belediye Başkanlığı ihale komisyonu satış kararının iptali için ve yürütmenin durdurulması istemliyle Elazığ İdare Mahkemesinde 2006/ 2455 E sayılı dava açmıştık. Anılan davada yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ilişkin 20 Mart.2007 tarihine kadar verilmiştir. Bingöl Belediyesi, kararın kaldırılması için Malatya Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz yoluna başvurmuştur. Malatya Bölge İdare Mahkemesi, 08 Ekim 2007 gün 2007/202 E ve 2007/201 K. Sayılı kararı ile Elazığ İdare Mahkemesi'nin itirazı konusu kararını usul ve esasa aykırı bulmadığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ilişkin. Elazığ İdare Mahkemesinin 20 Mart 2007 gün ve 2006/2455 E sayılı kararının kaldırılması talebiyle yapılan itirazının reddine karar vermiştir. “Yürütmenin Durdurulması” kararı böylece kesinleşmiştir. Tarafımıza tebliğ edilen kararın gereğinin yapılması için Bingöl Belediye Başkanlığı'na yazılı olarak başvurduk. Konunun yasal yollardan takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ancak seçim döneminde yolsuzluklarla sıfır tolerans göstereceklerini, seçmenlere vaat ederek seçilenlerin bu durum karşısında takınacakları tavrı benim gibi değil Bingöl halkı da merak ediyor. Nasıl bir beyaz sayfa açacaklarını da sabırsızlıkla bekliyoruz”
Belediye İşhanı, 4 milyon 750 bin YTL'ye satılmıştı.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
12:05
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl, bugün saat 11.53'te merkez üssü Adaklı İlçesi olan 3,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
13.02.2025
11:17
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Buna göre; meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hâkim ve savcılar, öğretim görevlisi olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.
13.02.2025
10:45
Bingöl`de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de etkisini gösteren karla birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadele için seferber oldu. 54 araçla karla mücadelenin kesintisiz süreceğini belirten Genel Sekreter Enes Üçgül, vatandaşlardan da olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.
13.02.2025
00:15
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, esrar maddesi ele geçirildi. Yaşı küçük olduğu için hakkında 'Suça Sürüklenen Çocuk' sıfatıyla adli işlem yapıldığı belirtildi.
12.02.2025
23:56
Bingöl`de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl'de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar uyarısı nedeniyle 13 Şubat Perşembe günü Bingöl genelindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın