KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Karaarslan, silikozis hastalarının sesi oldu

Beyaz TV’de yayınlanan “Erkan Tan Vakti’’ programına konuk olan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Türkiye’deki Silikozis hastalarının sorunlarını anlattı.

Karaarslan, silikozis hastalarının sesi oldu
14 ŞUBAT 2014 CUMA 07:51
0
2389
0
AA aa

Bingöl'de kot taşlama işçilerinin yakalandığı hastalıktan sonra verdiği yaşam mücadelesine en fazla destek veren, Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalarının sesini duyurmak için Beyaz TV'ye konuk oldu.

Erkan Tan'ın sorularını cevaplayan Karaarslan, Slikozis hastalarının özlük hakları, sağlık sorunları ve emeklilik hakları gibi konularda sorunları dillendirdi.

1976 yılından bu yana sivil toplum çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Karaarslan: “Silikozis hatalarının sorunlarını gündeme getiriyoruz yıllardan beri Silikozis hastalarının bitmeyen sorunları var” dedi.

Hastalara yönelik bazı düzenleyici kanunların çıktığını aktaran Karaarslan: “3 aylık müracaat süresi verdiler bu süre zarfında başvuruya kavuşamayanlar oldu özellikle şunu belirtmek istiyorum 3 aylık süreci süresiz bir zamana çevrilmesini istiyorum yüzde 15 iş görmezlik durumu verildi. Yüzde 10'a geri çekilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çeşitli illerde hastaların bulunduğunu kaydeden Karaarslan: “Bu insanlar ruhsatsız işyerlerinde sigortasız olarak çalıştırıldı. Türkiye'de bin 500'e yakın hasta var bu sayı fazla bir rakam değil devlet bu insanlara yönelik kapsamlı bir çalışma yapabilir. Müracaat edip müracaatları sonuçsuz kalanlar var bu sürede yetki Sağlık Bakanlığı'ndan alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verildi şimdi bu bakanlık konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, konuyu vakıf personelin geleceğini söylüyorlar bugüne kadar sustum konuşmadım Sait Gündoğdu var hastalıktan vefat etti çocukları aç susuz halen başvurusunun cevabı gelmedi. Buna benzer birçok hasta var başvurularının cevabı gelmedi”

“KODLAR BEYAZLATILDI HAYATLAR KARARTILDI”

Konuşmasında silikozis hastalarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Karaasrlan, şunları söyledi: “Bu hastaların sorunlarının çözülmesini istiyoruz kotlar taşlandı, kumlandı beyazlatıldı ama onların hayatı karartıldı. Hükümet, Muhalefet, Sivil Toplum Örgütleri ve basın çalıştı sorunlar gündeme alındı. Fakat sorun tam anlamıyla çözülmedi çözüm istiyoruz. Bu hastalar torba yasadan malulen emekli edildi. Çok büyük bir çalışma oldu. Fakat başvurusu olup da cevap alamayan hastalar var. Süreye takılanlar var zamanında müracaat edenler var bunların henüz sorunları çözülmüş değil. 3 aylık sürecin zamansız hale çevrilmesini ve yüzde 15'lik iş görmemezlik raporunun yüzde 10'a indirilmesini istiyoruz. Müracaat edemeyen ve rapor alan çocuklarımız var bunların hastalıkları yükseldi bu çocukları bugün olmazsa yarın kaybedebiliriz. Benim Bakan öğrencilerim var, Milletvekili öğrencilerim var bütün iktidar ve yetkililere sesleniyorum ama hani sorunlarımızı çözecektiniz neredesiniz? Çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın