KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2025 Pazartesi
°C

Karaarslan, 'Perisuyu Vadisi'nin milli park statüsüne alınması için destek bekliyoruz'

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde Perisuyu Vadisi'nin milli parklar statüsüne alınması için destek beklediklerini söyleyen BİNDAG (Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri) Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Karaarslan, çalışma başlattıklarını aktardı.

Karaarslan, `Perisuyu Vadisi`nin milli park statüsüne alınması için destek bekliyoruz`
29 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:04
10
1833
1
AA aa

BİNDAG Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Karaarslan, Yedisu ilçesindeki Perisuyu Vadisi'nin koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

Vadinin milli parklar statüsüne alınması için de çalışma başlattıklarını aktaran Karaarslan, “Perisuyu vadisinin muhteşem doğa güzelliğine hayran kaldık. Yönetimimizle, doğa harikası Perisuyu Vadisi çevresinde bulunan doğal bitki örtüsü ve hayvan türlerini korumak için 48 milli parkı bulunan ülkemizde Perisuyu Vadisi'nin nadir bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri nedeniyle koruma altına alınması için milli park statüsüne alınması düşüncesi oluştu.

Görüştüğümüz yöre halkı ve STK'ları bu konuda bizlerle hem fikirler. Onların da bu konuda görüşlerini aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık. BİNDAG Dernek yönetim kurulu üyelerimizle, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran'ı ziyaret ettik. Milli park olabilmesi için nasıl bir prosedür başlatmamız gerektiğini sorduk. Oradan aldığımız bilgilerle gerekli girişimleri başlattık. Ulusal ve uluslararası düzeyde eşi ve benzerine az rastlanan Perisuyu Vadisi türünden kültürel ve doğal güzelliklere ev sahipliğiyle, koruma altına alınması amacımız. Ormanları, yeşili ve doğal güzellikleriyle kaplı Bingöl ve tüm kamuoyunun desteğiyle bunu başarabilir ve 48 milli parkın 49'uncusu neden olmayalım düşüncesindeyiz. Doğa harikası Perisuyu Vadisi'nin milli park olması için, ülkemizin her köşesinden destek bekliyoruz. Elele verirsek başaracağımıza eminim. Perisuyu Vadisi'nin turizm, spor, gözlem, piknik, hobi veya bilimsel amaçlı kullanılması doğayı korumanın değerini ortaya koyacaktır. Şayet milli park ilan edilirse yörede tükenmekte olan tüm canlılar koruma altına alınacaktır. Böylece ekolojik dengenin korunmasına bir nebzede olsa katkıda hepimizin emeği olacaktır. Bizler bir aileyiz ve nerede bir girişim olursa hepimiz üstlenmeli ve üstümüze düşen görevi. Yurdumuzun her köşesinden ve tüm STK'lardan destek bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93708)
01 Temmuz 2022 Cuma 08:12
kesinlikle olması lazım geç kalınmış bir düşünce. Aynı zamanda murat nehri havzasınında Milli park olması lazım. Şimdiye kadar yapılan tüm Hes barajlarınında iptal edilmesi gerekli
28.04.2025
02:20
12Bingölspor`dan kardeşlik mesajı!
12Bingölspor'dan kardeşlik mesajı! 'Bölgenin gücü kardeşliğimiz'
Şampiyonluğunu ilan eden 12Bingölspor, gruptaki tüm takımları tebrik etti ve önemli bir mesaj paylaştı: 'Her takım bizim kardeşimiz, her şehir ailemizin bir parçasıdır. 12 Bingölspor, sadece bir takım değil; bir irade, bir birlik ve inançtır. Yeni sezonda, bölgemizin adını en yükseklerde duyuracak sağlık, zafer ve dostlukla yoğrulmuş bir yolculuk diliyoruz.'
28.04.2025
02:19
Atan:
Atan: 'Yeni Bingöl stadyumu Genç yolunda yapılmalı'
Bingöl'de yapılacağı müjdelenen yeni şehir stadyumunun şehir merkezinde olmasının doğuracağı sıkıntılara dikkat çeken ve Genç yolunda inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan ZİKTE SÜRKAP Başkanı Fırat Atan, birçok alan hitap edecek kapasitede olması gerektiğini vurgulayıp: 'Şehre nefes aldıracak bir vizyon projeyle şehir dışında yeni bir cazibe merkezi oluşturulmalıdır' dedi.
28.04.2025
02:18
Bingöl Balı Endonezya`da Tanıtıldı
Bingöl Balı Endonezya'da Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından gerçekleştirilen tanıtımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a Bingöl Balı takdim edildi.
28.04.2025
02:17
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Bingöl'de inşaatı devam eden 500 yataklı yeni devlet hastanesi binasında Milletvekilleriyle birlikte incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'İnşallah beklenenden daha kısa sürede hizmete alacağız' dedi.
28.04.2025
02:15
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Türk Üniversiteleri Fuarı-2025 kapsamında Bingöl Üniversitesi'nin standı, Endonezyalı öğrencilerden büyük ilgi gördü. Uluslararası öğrenci hedeflerine ilişkin rakam veren Rektör Çelik; 'Bu doğrultuda öğrenci odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor' dedi.
27.04.2025
15:14
Ve 12Bingölspor şampiyon
Ve 12Bingölspor şampiyon
Sahasında Batman Kayaspor'u ağırlayan 12Bingölspor, ilk yarısını 4-0 üstünlükle kapattığı maçın 90 dakikasına 7 gol sığdırdı ve şampiyonluğunu resmen ilan etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın