KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Kar yağışı şehirlerarası ulaşımı etkiliyor

Türkiye genelinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Doğuda başlayan kar yağışı batıdan iç kesimlere doğru kaymaya başladı. Kar yağışı İstanbul-Ankara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi

Kar yağışı şehirlerarası ulaşımı etkiliyor
21 OCAK 2010 PERŞEMBE 08:45
0
1521
0
AA aa

Kar yağışı İstanbul Ankara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Araçlar kar yağışı sonrası yoldaki buzlanma sonrası trafikte güçlükle ilerledi. Çok sayıda ölümlü yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. Birçok araç ise yolda kaldı. Yolda kalan araçlar çekicilerle yoldan kaldırıldı. İstanbul Ankara TEM otoyolu Kızılcahamam-Güdül kavşağı yakınlarında kaza yapan Hüseyin Korkmaz, kar yağışı nedeniyle 30 Km hızla gittiğini, buna rağmen bir başka aracın çarpması sonucu yol dışına savrulduğunu söyledi. Korkmaz, yolda ilerledikleri sırada tuzlamanın yapılmadığını ileri sürdü.

Öte yandan karayolları ekipleri buzlanan yolları kar küreme aracıyla temizlerken, buzlanan yollar için tuzlama yapıldı.

ZONGULDAK - EREĞLİ KARAYOLU

Zonguldak-Ereğli karayolu kara teslim oldu. Sabaha karşı 05.00 sularında başlayan kar yağışı sonrasında bazı araçlar yolda kaldı. Karayolları Esentepe 155. Bölge Müdürlüğü çalışmalara kısa sürede başladı.

Meteorolojiden yapılan kar yağışı uyarısına kulak asmayan sürücüler Zonguldak-Ereğli karayolunda yolda kaldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen zincirsiz şekilde Zonguldak'a gitmek isteyen bazı sürücüler, Zonguldak Ereğli karayolunun 32. kilometresinde yolda kaldı. Yolda kalan araçların imdadına bölge trafik ve karayolları ekipleri yetişti. Kar yağışının başlaması ile çalışmalara başlayan karayolları ekipleri, ilk olarak Zonguldak Ereğli karayolunun 35. kilometresinde kar temizleme çalışmasını sürdürdü. Bölge trafik ekipleri de yolda sık sık kontrollerini yaptı. Kar yağışının etkisini kısa sürede göstermesi sonrasında büyük araçların zincirsiz olarak gönderilmeyeceği de belirtildi.

Ereğli' den Zonguldak istikametine giden sürücülerden Tarkan Çetin, yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalandığını söyledi. Kar yağışını hiç beklemediğini dile getiren Çetin, 'Zonguldak'a gidiyordum. Ancak bu aniden bastıran kar yağışını hiç hesaba katamadım. Şimdi ise yolda kaldım. Aracıma zinciri takarak yoluma devam edeceğim' dedi.

Bölge trafik ve Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının sabahın erken saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Yolun durumuna göre ise araçların zincirli ya da zincirsiz gideceği konusunda uyarılacakları da öğrenildi.

(CİHAN)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın