KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

Kapanan yolar için meclis araştırması istedi

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Kış aylarında yoğun kar yağışı sonucunda kapanan yollar ve gerekli hizmetin götürülmemesi sonucu ortaya çıkan sorunların araştırılması ve bu sorunların çözümünün bulunması amacıyla” TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırması açılması için teklif verdi.

Kapanan yolar için meclis araştırması istedi
07 ŞUBAT 2014 CUMA 06:46
0
1518
0
AA aa

TBMM Başkanlığı'na verdiği teklifin gerekçesinde, "Kar yağışı kırsal bölgelere ulaşımı zorlaştırmakta, devlet hizmetinin organize olamaması yüzünden büyük sorunlar yöre halkları tarafından çekilmek zorunda kalmaktadır. Hemen hemen her yıl kış aylarında, kızakla taşınan hastalar, karlı arazilerde doğum yapan kadınlar, ulaşım olmadığı için hastaneye ulaşamayıp yaşamını yitiren yurttaşlarla ilgili haberler kamuoyuna yansımaktadır" diyen Baluken, şöyle devam etti:

"Ayrıca yolların kamusal hizmetlerle açılmaması sonucunda hayvan üreticileri büyük sorunlar yaşamaktadır. Hayvanların açlıktan telef olduğu görüntüler, hayvan yetiştiricilerinin saman, ot yerine makarna ile hayvanlarını beslemeye çalıştıkları manzaralar hala zihinlerde yerini tutmaktadır. Bingöl, Bitlis, Van, Muş, Kars, Ağrı illerimiz başta olmak üzere ikliminden ve coğrafyasından ötürü her yıl bu manzaraları yansıtmaktadır. Bu manzaralar göz göre göre gelirken, sorunun çözümüne yönelik spesifik çözümler bulunamaması, gerekli önlemler alınamaması kabul edilebilir bir durum değildir. Ki bu yaşananlar bölge halkı için kader değil, kamunun ve hükümetin ihmalinin sonucudur. Bu insanlık dışı durum ve kamusal hizmetlerinin çöktüğünün son resimleri yine aynı bölgeden gelmiştir. Geçen yıl Bingöl'de kırsal bölgelerde yaşayıp hastalanan hastaların kızakla taşındığı görüntüler unutulmamışken, bu yıl Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda rahatsızlanan üç yaşındaki Muharrem Taş yolların kar nedeniyle kapalı olmasından ötürü hastaneye götürülememiş, ambülans ve doktorların da hastaya ulaşmaması sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmiştir."

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ak Parti sözcülerinin her konuşmalarında duble yollardan bahsettiğini hatırlatan Baluken: “Muharrem Taş'tan, kızakla taşınan hastalardan, kar kaplı kırsal bölgelerde doğum yapmak zorunda kalan kadınlardan bahsetmemektedir. Muharrem Taş'ın yaşamını yitirdiği dönemde Başbakan'ın Berlin'de yaptığı konuşmasında, 'Anneler kızakları çekmesiyle doğumlara yetiştiriliyordu. Şimdi paletli araçlarla. 17 tane, ambülans helikopter, 4 tane de jet ambülans veriyoruz' ifadelerini kullanması, bir tesadüften öte kamu ve hükümet politikalarının bu konuda çökmüş olduğunun kanıtıdır" dedi.

Bu kapsamda; kış aylarında yoğun kar yağışı sonucunda kapanan yollar ve gerekli hizmetin götürülmemesi sonucu ortaya çıkan sorunların TBMM tarafından araştırılması ve bu sorunların çözümünün bulunması gerektiğini belirterek Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın