Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından 4 milyon 37 bin TL keşif bedeliyle ihale edilen ve 2012 yılı Mayıs ayında Bingöl'de yapımına başlanan 500 seyirci kapasiteli yarım olimpik yüzme havuzunun 2014 yılında hizmete açılacağı açıklandı.
Yüzme havuzu çalışmalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile birlikte inceleyen Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve 2014 yılı bahar ayında havuzun hizmete açılacağını söyledi.
Yüzme havuzunun tamamlanmasıyla Bingöl'ün güzel bir tesise kavuşacağını ifade eden Vali Taşyapan: “500 seyirci kapasiteli, yarım olimpik yüzme havuzu. Bitme aşamasına yaklaştı, şuan çatı ve havuz bölümünde bir takım işler var. İnşallah bahar ayında hizmete girecek. Dolayısıyla Bingöl'ümüz güzel bir tesis kazanmış olacaktır. Yapılacak tesis, vatandaşlarımız için, spor müsabakaları için, gençlerimiz için ve bölgesel müsabakalar için çok önemli bir katkı sağlayacak. Bingöl'ümüze hayırlı olsun” dedi.