KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız

4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Bin Birlikte Umut Derneği Başkanı Semiramis Karaarslan, “Bu sinsi hastalığa destek olmak için illaki bizlerin de hasta olması gerekmez. Çevremizde gittikçe yaygınlaşan kansere her birimizin de her an için aday olduğunu hatırlayarak gerekli eğitimleri almalı, kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız” dedi.

Kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız
04 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 08:42
0
1653
0
AA aa
Bin Birlikte Umut Derneği Başkanı Karaarslan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.
“Kanser hastalığının küresel boyutta arttığı bugünde öncelikle kanser konusunda bilinçlenmenin önemi vurgulanmalıdır” diyen Karaarslan, “Erken tanı ve korunmanın iyi kavranması gerekmektedir. Bunun sağlanması için;
Hükümetlerin Tütün Çerçeve Anlaşmasının kurallarını eksiksiz olarak uygulamaya koymasını desteklemek suretiyle tütün tüketimini azaltacak çabaları artırması, Kanserin erken belirtileri konusunda kamuoyunun bilinçlenmesinin artırılması, Hükümetlerin, toplum seviyesinde risk azaltma yöntemlerini destekleyecek politikaları uygulamaya zorlaması, Bireyler daha bilgili tüketim seçenekleri ve daha sağlıklı davranış tarzlarına uymaları konusunda etkinleştirilmeli,
  Hükümetler, insanların çevresel ve mesleki kanser yapıcı maddelerle temasını azaltma yönünde tedbirleri almaya teşvik edilmesi, Kansere yol açan enfeksiyonları önlediği gösterilen aşıların ve diğer stratejilerin daha yaygın olarak temin edilebilir olmasına yönelik tedbirlerin uygulamaya konulması, Faydalı olduğu yönünde kanıtı mevcut olan uygulanabilir tarama programlarının sunulması gerekmektedir” diye konuştu.
Kanser konusu sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çeken Karaarslan, “Bir ülkenin büyüyen kanser problemi ile uğraşmak için yaptığı yatırımın ülkenin ekonomik ve sosyal refahına bir yatırım olduğu gösterilmek suretiyle kansere verilen politik önceliği artırılması gerekmektedir. Bu sinsi hastalığa destek olmak için illaki bizlerin de hasta olması gerekmez. Çevremizde gittikçe yaygınlaşan kansere her birimizin de her an için aday olduğunu hatırlayarak gerekli eğitimleri almalı, kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız. Bu vesileyle İlimizde kurduğumuz ‘'Bin Birlikte Umut'' kanser derneği, kanser hastalarını sürekli ziyaret ediyor ve elimizden geldiğince onların sorunlarının çözümüne ortak olmaya çalışıyor. Saygıdeğer Bingöl halkının da bu konuda yaptığımız çalışmalarda yanımızda olması bizi onurlandıracaktır. Bu arada kanserli hastalarla ilgili çalışmalarımız konusunda desteklerini esirgemeyen sayın valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na şükranlarımızı sunarız. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır'' sözünü bir kez daha hatırlatır Kanser hastalarımıza ve tüm hastalara acil şifalar dilerim” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın