KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

Kalkınma birliktelikle olur

Kalkınma Platformu’nun ilk toplantısına katılan Bakan Yılmaz: “Kalkınma birlik beraberlik içerisinde olur. Sadece bir kesim, sadece bir grup, sadece bir kurumun katkısıyla topyekûn kalkınmayı gerçekleştirmek mümkün değildir” dedi.

Kalkınma birliktelikle olur
22 ARALIK 2013 PAZAR 19:43
0
1858
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kentin kalkınmasına katkı sunmak amacıyla Valilik, Belediye, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarından oluşan ‘Bingöl Kalkınma Platformu' toplantısına katıldı.

Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay, kamu kurum amirleri ve Sivil Toplum kuruluşları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, kalkınmanın farklı görüşteki tüm kesimlerin bir araya gelmesiyle sağlanabileceğine vurgu yaparak: “Gelişmiş bölgelere, gelişmiş illere baktığınız zaman hep bunu görüyorsunuz. Görüşleri farklıda olsa farklı bir takım alanlarda çalışıyor olsalar da illerinin, yörelerinin kalkınması konusunda birlik beraberlik sağlayanlar daha hızlı gelişiyor” dedi.

“SADECE KAMUYLA KALKINMA GERÇEKLEŞMEZ”

Kalkınmanın sadece kamu yatırımlarıyla gerçekleşemeyeceğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, özel sektör yatırımlarına dikkat çekti.

Bakan Yılmaz: “Özel yatırımlar çok önemli hep altını çiziyorum bir çözüm süreci yaşıyoruz çözüm süreci bölgemizde Bingöl'ümüzde huzuru güveni pekiştiren bir süreçtir ve bütün halkımızla biz bu süreci destekliyoruz. İnşallah bu çözüm süreci tam anlamıyla sonuçlandığında insanların kafasında, hiçbir şüphe tereddüt kalmadığında göreceksiniz bu bölgelerimizde yatırım ortamı da çok iyileşecek. Eskiden hiç olmadığı kadar bu bölgelerimize turist gelecek, yatırımcı gelecek çeşitli kesimlerden kalifiyeli insanlar bu bölgeye daha rahat gelecek” ifadelerini kullandı.

“KAMU ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR”

Bölgede kamusal yatırımların devam edeceğini ifade eden Bakan Yılmaz: “Kamu üzerine düşeni yapıyor son 10 yılda hiçbir dönemde olmadığı kadar devlet olarak kamu olarak yatırımlarımızı yapıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Fakat bir bölgenin kalkınması sadece kamu yatırımlarıyla mümkün değil. Türkiye geneline de bakın, Türkiye'de toplam 100 liralık bir yatırım yapılıyorsa, bunun 80 lirasını özel sektör, 20 lirasını kamu sektörü yapıyor. Bu bölgelerimize geldiğimiz zaman maalesef özel sektör yatırımları görmüyoruz. Ama huzur ortamı pekiştiği zaman bunu daha fazla göreceğiz. Bingöl'ün potansiyeli neyse bunu hep birlikte iyi belirleyelim. Yatırım ortamımızı iyileştirelim. El birliğiyle yatırımcılarımıza destek olalım özel sektör yatırımlarını arttıralım” şeklinde konuştu.

“PLATFORM YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Toplantıda bir konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, kalkınma platformunun, kentte yatırım ortamının iyileştirilmesi, hızlandırılması ve sürdürülebilir hale gelmesinde katkı sunacağını söyledi.

Vali Taşyapan: “Bu toplantıda ilimizi nasıl kalkındırabiliriz, ilimizin durumu nedir? Önce bir fotoğrafını çekerek, daha sonra hangi konularda eksikliklerimiz var, hangi konulara ağırlık vermemiz lazım bu konuların konuşulabileceği, fikir alış verişine bulunulacağı bir platform oluşturduk. Bu platformda bir görüş alışverişinde bulunacağız öncelikle bugün serbest bir model üzerinde çalışalım diye fikir birliğine vardık. Nasıl olmalı ne yapmalıyız nasıl şekillendirmeliyiz nasıl yaparsak daha iyiye gidebilir. Bundan sonraki durumda da bu yapının kurumsallaşmasına ve bu kurumsal yapının devam etmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Bu yapının ilimizde yatırım ortamının iyileştirilmesi, hızlandırılması ve sürdürülebilir hale gelmesinde katkılar sunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Ticaret ve Sanayi (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay tarafından Bakan Yılmaz'a plaket takdim edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın