KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Işverenin ağzından konuşmaktan vazgeçsin

Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Bingöl Şubesi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik artık işverenin ağzından konuşmaktan vazgeçsin. Birazda milyonlarca işçinin ağzından konuşsun ve asgari ücret bu devirde geçinilecek bir rakam değil desin.”

Işverenin ağzından konuşmaktan vazgeçsin
13 MART 2013 ÇARŞAMBA 02:35
0
1641
1
AA aa

KAŞİP Bingöl Şubesi, bir ailenin 800 TL ile geçinebileceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sert tepki gösterdi.

Son yapılan zamla beraber 2013 asgari ücretin 774 TL olduğu anımsatılan açıklamada: “2013 yılı itibariyle dört kişilik ailenin açlık sınırı 1.365 TL, dört kişilik ailenin şubat ayı yoksulluk sınırı 3 Bin 540 TL. Milli gelir kişi başı 15 Bin 137 dolar. Bu rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu resmi verileridir. Diğer yandan resmi rakamlar ortada iken adeta dalga geçer gibi 800 TL büyük para geçinirsiniz diyen Sayın Bakan bu rakamlardan nasıl haberdar olmaz bilmiyorum. 4 kişilik ailenin geçimi, masrafları, harcamaları ortada. Bunları görmezden gelip 800 TL büyük para demesi samimiyetsizliktir. Sayın Bakanın dediğinden hareketle 4 kişilik bir aile bir ay boyunca peynir ekmek yese dahi aylık toplam masrafı 250 TL'dir. Ve bu itham ayıptır. Sayın Başbakanın bir zamanlar ki simit çay hesabı gibi” denildi.

“Sayın Bakan artık ağzından konuşmaktan vazgeçsin” ifadesine vurgu yapılan açıklamada, şu görüş ve ifadelere yer verildi.

“Birazda milyonlarca işçinin ağzından konuşsun ve asgari ücret bu devirde geçinilecek bir rakam değil desin. İşverenlerin rekabet gücünü devamlı gündeme getirirken rekabeti sağlayan asıl unsur işçileri gündemden çıkartmak işveren ağzından başka bir şey değildir. Bu ülkede ekonomiye katkı sağlayan işverenler varsa onların can damarını oluşturan da işçilerdir. Bizler olmazsak ne işveren olur, ne iş gücü, ne de rekabet. Sayın Bakanın bu açıklaması tüm işçilerimizi üzmüştür. Biz dua ediyoruz ki, Cenabı Allah kulu kula muhtaç etmesin. Kulluğumuzu kula değil kendine yapmayı nasip etin” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir Çelik (@Misafir_12531)
13 Mart 2013 Çarşamba 11:05
KAŞİP Bingöl Şubesi Sayın Faruk Çelik'ten işveren ağzı ile değil işçi ağzıyla konuşması istemiş.Böyle bir talep nasıl karşılansın.Bakan işveren Bakanıdır.Her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olsa da O ancak işveren ağzıyla konuşur.Şirketlerde çalışanları kim insan yerine koyuyor.Adam 3-5 sene çalışıyor.Firma değişiyor.Haydi kapı dışarı.Ben bunca yıl çalıştım.Olmaz kendi yandaşı mı alırım.Ne halin varsa gör diyorlar.Bu işin bir standardı olmalı.İşçi şayet işin ehli değilse 2-3 ay içerisinde gereğini yaparsın.Beddua almayın.yazık olur.
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın