KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2025 Cuma
°C

Işte yatırım fırsatı!

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tavuk yetiştiriciliği yapacak girişimcilere yüzde 50 hibe desteği verecek. BANVİT tarafından Bingöl’de başlatılmak istenen anlaşmalı tavuk yetiştiriciliği işletmesi kurmak isteyenlere fırsat doğdu.

Işte yatırım fırsatı!
04 KASIM 2014 SALI 06:01
0
4079
0
AA aa

Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan desteklemeye yönelik basın açıklaması yapan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, program kapsamında en az 5 bin adet tavuk olmak üzere yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 39 ilde et tavukçuluğu başta olmak üzere, kanatlı hayvan yetiştirilmesi ile önemli yatırımların yapılması için fırsatlar değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Karaarslan: “Et Tavukçuluğunun alınması ile BANVİT tarafından planlanan anlaşmalı yetiştiricilik programının uygulanması yatırımcı açısından son derece uygun bir arz talebi buluşturacaktır” dedi.

MALİYET DÜŞECEK

BANVİT'in Bingöl'de düzenlediği toplantılarda girişimci adaylarının maliyetleri yüksek bulduğunu anımsatan Karaarslan: “Tarım bakanlığı TKDK programı uygulanmayan illerde et tavukçuluğunu programa dâhil etti. Böylece yüksek maliyetlere yüzde 50 hibe olanağı sağlandı” ifadelerine yer verdi.

Bu alanda yapılacak yatırımları istihdam ve kalkınma açısından önemli bulan Karaarslan, şunları kaydetti: “Bingöl'de yatırımcıların pazar sorununun halledildiği bu çalışma sayesinde ortalama 1 Milyon TL'lik bir yatırım ile yılda ortalama 6 dönem yetiştiriciliğin planlandığı varsayılarak önemli bir karlılık sağlanabilecektir. Bu kapsamda yüzde 50 hibe desteği ile yatırım karlılığının artarak geri dönüş süresinin 2,5 yıl olacağı tahmin edilmektedir. Banvit sözleşmeli tavukçuluk 36 bin broyler dönemi 40 gün olarak yetiştiricilik ve 15 gün temizlik faaliyeti ile 2 aylık yılda 6 dönem ön görmektedir. Her dönem ortalama 30, 35 bin TL arasında bir kar oluştuğu hesaplanmış bu oranda yüzde 10 sapmalar görülse bile yatırımın oldukça karlı olacağı için yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi son derece önemlidir. 36 bin broyler için 10 dekar, daha fazla kapasite için 20 dekar alan gerekliliği dikkate alınarak tesislerin kurulması Bingöl için önemli bir fırsattır. Bu fırsattan yararlanmak üzere Tarım Bakanlığının ilimiz için sağladığı desteklerden yararlanmak üretim - istihdam ve kalkınma açısından önemlidir” ifadelerini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2025
06:28
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Bilim insanları, güneşten gelen ısının atmosferik sıcaklık değişimlerini tetikleyerek sismik hareketliliğe yol açabildiğini tespit etti.
06.03.2025
06:26
Alban:
Alban: 'Kâğıt üzerinde kalan düzenlemeleri kabul etmiyoruz'
1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, Türkiye'nin ve özelde Bingöl'ün deprem riskine dikkat çekip uyardı: 'Çoğunluğu kâğıt üzerinde kalan strateji ve belge düzenlemelerini kabul etmiyoruz! Unutulmamalıdır ki, deprem değil, ihmal, tedbirsizlik ve denetimsizlik can alır!'
06.03.2025
06:24
Bingöl`de ‘Deprem ve İnsan` Paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' Paneli
Deprem Bilimi, mühendislik, psikoloji ve mimari perspektifinden ele alınıp önemli örneklemeler sunuldu.
06.03.2025
06:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan araçtan metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
06.03.2025
06:22
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Yaşamına dair kesitler paylaşıp tecrübe aktarımında bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, gençlere tavsiyelerini de iletti; 'Başarılı ve mutlu bir hayat için kişinin kendini tanıması, yaratılış gayesini bilmesi ve hedeflerini belirlemesi gerekir.'
06.03.2025
06:21
Meteorolojiden Bingöl için `çığ` uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için 'çığ' uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Adıyaman ve Tunceli için çığ uyarısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın