KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Istanbul'u kim yıksın insan mı deprem mi

Dünyada birbiri ardına meydana gelen büyük depremlerden sonra İstanbul'u yıkacak muhtemel deprem hatırlandı. İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketlerinin yıkıp yeniden yapması önerildi.

Istanbul`u kim yıksın insan mı deprem mi
08 NİSAN 2010 PERŞEMBE 08:27
0
1650
0
AA aa

Kenan Mehmetzade'nin haberi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil 'afet yasası'nın bir an önce çıkması gerektiğini söyledi. Bilim adamlarına göre İstanbul'da bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirten Ağaoğlu, 'İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketleri yıkıp yeniden yapsın.' dedi.

Şili ve Haiti'de meydana gelen büyük depremlerden sonra İstanbul'da olabilecek muhtemel depremle ilgili tartışmalar artmaya başladı. Kentsel dönüşüm ve deprem konusunda görüşlerini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil 'afet yasası'nın çıkması gerektiğini, İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketlerinin yıkıp yeniden yapması gerektiğini söyledi. Ağaoğlu İnşaat'ın yaptığı, Emlak GYO'nun 20 Nisan 2010'da ihaleye çıkaracağı Ataşehirdeki 'My Office'in tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu, depremle ilgili riskin giderek arttığına dikkat çekerken, 'Eğer bilim adamları yalan söylemiyorsa bu deprem bir yıl içinde de 5 yıl içinde de 10-20 yıl içinde de olabilir. Deprem riski gecekondular için değil bildiğiniz güzel ve süslü binaların olduğu tüm semtler için geçerli. Eğer bir deprem olursa Haiti'den daha büyük hasar ve can kaybı olacaktır. O yüzden bir an önce 'afet yasası'nın çıkması gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkıp yeniden yapalım. Afet yasası çıkacaksa depremden sonra değil de deprem olmadan çıkmalı.' diye konuştu.

Projeyle ilgili, 'İstanbul'u güzelleştirmeye devam ediyoruz.' diye konuşan Ali Ağaoğlu, 'My Office'in My World projesinin en son halkası olduğunu belirtti. Finans merkezi olması planlanan Ataşehir bölgesinde nitelikli ofis ihtiyacı çok yoğun hissediliyor. Bu noktada ilk projeleri 'My Prestij' olduğunu ve bu proje satışa çıktığında ilk on günde yüzde 90-95'ini sattıklarını söyleyen Ağaoğlu, 'My Office'in ise hem daha büyük hem de daha iyi tasarlanmış bir proje olduğunu ifade etti. Talep konusundaki bir soruya, 'Kızımız güzel, taliplisi çok olacak. Bu proje My World'ün en son ve en nadide parçası. Projeye de yüksek bir talep geleceğini bekliyoruz.' cevabını verdi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise hasılat paylaşımı sistemi içinde yürütülen modelin çok başarılı olduğunu ve çarkın başarılı bir şekilde döndüğünü belirtti. My Office'nin, bölgenin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen bir proje olduğunu anlatan Kurum, 'Bu projeden 200 milyon TL civarında bir satış hasılatı bekliyoruz. Buradan Emlak Konut'a hasılat paylaşımı sistemi gereği 80 milyon TL düzeyinde bir gelir gelecek.' dedi. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, Emlak Konut tarafından ihale usulüyle 20 Nisan 2010'da satışa sunulacak My Office'te ofisler, mağazalar, restoran, cafe ve fast-food alanları, pastane ve eczaneye uygun bağımsız 63 bölümden oluşan yaklaşık 25 bin metrekarelik alan bulunduğunu söyledi. Rahvalı, satışlardan 200 milyon lira gelir beklediklerine dikkat çekti.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın