KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Istanbul'u kim yıksın insan mı deprem mi

Dünyada birbiri ardına meydana gelen büyük depremlerden sonra İstanbul'u yıkacak muhtemel deprem hatırlandı. İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketlerinin yıkıp yeniden yapması önerildi.

Istanbul`u kim yıksın insan mı deprem mi
08 NİSAN 2010 PERŞEMBE 08:27
0
1392
0
AA aa

Kenan Mehmetzade'nin haberi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil 'afet yasası'nın bir an önce çıkması gerektiğini söyledi. Bilim adamlarına göre İstanbul'da bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirten Ağaoğlu, 'İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketleri yıkıp yeniden yapsın.' dedi.

Şili ve Haiti'de meydana gelen büyük depremlerden sonra İstanbul'da olabilecek muhtemel depremle ilgili tartışmalar artmaya başladı. Kentsel dönüşüm ve deprem konusunda görüşlerini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil 'afet yasası'nın çıkması gerektiğini, İstanbul'u deprem yıkmadan inşaat şirketlerinin yıkıp yeniden yapması gerektiğini söyledi. Ağaoğlu İnşaat'ın yaptığı, Emlak GYO'nun 20 Nisan 2010'da ihaleye çıkaracağı Ataşehirdeki 'My Office'in tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu, depremle ilgili riskin giderek arttığına dikkat çekerken, 'Eğer bilim adamları yalan söylemiyorsa bu deprem bir yıl içinde de 5 yıl içinde de 10-20 yıl içinde de olabilir. Deprem riski gecekondular için değil bildiğiniz güzel ve süslü binaların olduğu tüm semtler için geçerli. Eğer bir deprem olursa Haiti'den daha büyük hasar ve can kaybı olacaktır. O yüzden bir an önce 'afet yasası'nın çıkması gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkıp yeniden yapalım. Afet yasası çıkacaksa depremden sonra değil de deprem olmadan çıkmalı.' diye konuştu.

Projeyle ilgili, 'İstanbul'u güzelleştirmeye devam ediyoruz.' diye konuşan Ali Ağaoğlu, 'My Office'in My World projesinin en son halkası olduğunu belirtti. Finans merkezi olması planlanan Ataşehir bölgesinde nitelikli ofis ihtiyacı çok yoğun hissediliyor. Bu noktada ilk projeleri 'My Prestij' olduğunu ve bu proje satışa çıktığında ilk on günde yüzde 90-95'ini sattıklarını söyleyen Ağaoğlu, 'My Office'in ise hem daha büyük hem de daha iyi tasarlanmış bir proje olduğunu ifade etti. Talep konusundaki bir soruya, 'Kızımız güzel, taliplisi çok olacak. Bu proje My World'ün en son ve en nadide parçası. Projeye de yüksek bir talep geleceğini bekliyoruz.' cevabını verdi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise hasılat paylaşımı sistemi içinde yürütülen modelin çok başarılı olduğunu ve çarkın başarılı bir şekilde döndüğünü belirtti. My Office'nin, bölgenin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen bir proje olduğunu anlatan Kurum, 'Bu projeden 200 milyon TL civarında bir satış hasılatı bekliyoruz. Buradan Emlak Konut'a hasılat paylaşımı sistemi gereği 80 milyon TL düzeyinde bir gelir gelecek.' dedi. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, Emlak Konut tarafından ihale usulüyle 20 Nisan 2010'da satışa sunulacak My Office'te ofisler, mağazalar, restoran, cafe ve fast-food alanları, pastane ve eczaneye uygun bağımsız 63 bölümden oluşan yaklaşık 25 bin metrekarelik alan bulunduğunu söyledi. Rahvalı, satışlardan 200 milyon lira gelir beklediklerine dikkat çekti.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın