KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Istanbul aydın üniveriste'si abd'de kampüs açıyor

Türkiye'nin ikinci en büyük vakıf üniversitesi olma özelliğine sahip olan İstanbul Aydın Üniversitesi, Amerika'da lisans ve doktora eğitimi alan Türk öğrencilerine kapılarını açtı.

Istanbul aydın üniveriste`si abd`de kampüs açıyor
03 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 11:50
0
1502
0
AA aa

 Üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 'Yurt dışında eğitim alan öğrencilerimizin her birini ben akıncı beyi olarak görüyorum ve onları Türkiye'ye, üniversitemizde görev yapmaya davet ediyorum' dedi.

New York ve Washington DC'de kampüs açma çalışmaları ve bazı Amerikan üniversiteleri ile işbirliğini geliştirmek amacıyla bu ülkeye geldiğini belirten Dr. Aydın, ABD'ye gönderecekleri öğrencilerin eğitim durumlarını yerinde takip edeceklerini anlattı. Dr. Aydın, New York ya da Washington'da açacakları kampüs ile eğitim için buraya gelen öğrencilerinin durumlarını burada rapor edip İstanbul'daki üniversite merkezlerine gönderilerek durumları hakkında yakından bilgi sahibi olacaklarını aktardı.

Harvard, Boston, Columbia gibi dünyanın en önemli üniversiteleri ile çeşitli işbirliklerinin olduğunu kaydeden Aydın bu çerçeve de Maryland üniversitesi ile çifte diploma, MIT ile ise kişisel kariyer geliştirme çalışması içinde olduklarına vurguda bulundu. Yalnızca Amerika'daki üniversitelerle değil dünyanın birçok ülkesinde 200'e yakın üniversite ile işbirliği içinde olduklarını anımsatan Başkan Aydın, kendilerinin aynı zamanda YÖK ile kordineli olarak Kuzey Irak, Libya, Kazakistan ve Kırım'da da üniversite kurulmasında çalıştıklarını dile getirdi. Bu ülkelere Türk yüksek eğitim sistemini taşıdıklarına dikkat çeken Dr. Aydın, Kazakistan'daki üniversite çalışmalarının tamamlandığını ve bu ülkede okulun açıldığını söyledi.

Her yıl yurt dışına 500 öğrencilerin eğitim amacıyla gönderdiklerini açıklayan Başkan Aydın, yine öğretim görevlilerinin de ülke dışına eğitim amaçlı zaman zaman gittiklerini anlattı.

Salı günü New York'ta Türk gazeteciler ile biraraya gelen Başkan Aydın, okullarından mezun olan öğrencilerin istihdam oranının yüzde 86 olduğunu kaydetti. Aydın öğrencilerinin istihdam edilmelerinin yüksek olmasının nedenini ise şöyle izah etti; 'Bunun nedeni uygulamamlı eğitim. Bizim öğrenciler haftanın dört günü okula gelir iki günde işe gider. Bu konuda bizim 800 bin çözüm ortağımız olan iş yeri var.'

Yüksek öğretim sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğini aktaran Başkan Aydın şöyle konuştu; 'Bazıları var ki üniversitede öğretim elemanın performansına değil de akraba olup olmadığına bakıyor. Bazı kişiler öğrenci girdikleri okuldan emekli öğretim elamanı olarak emekliye ayrılıyor. Kimse bu kişilerin yıl sonunda öğretim performanslarını ölçmüyor. Başarıya açık, çalışan kimselerin ödüllendirildiği çalışmayanların ise işine son verilebilecek bir yapılanma içine gitmeli yüksek öğretim sistemimiz.'

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın