KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Israil'e lanet yağdı

Memur-Sen ve Gazze Gönüllüleri Platformu, yaptıkları basın açıklamasında yardım gemilerine saldırı da bulunan İsrail'i kınayarak, lanet okudular.

Israil`e lanet yağdı
03 HAZİRAN 2010 PERŞEMBE 09:08
0
1893
0
AA aa
İsrail'in geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırıya bir kınamada Memur-Sen ve bağlı sendikalar ve Gazze Gönüllüleri Platformu'ndan geldi. Dün saat 13.00'te Saat Kulesi önün toplanan kalabalık basın açıklaması ve beraberinde attıkları sloganlarla İsrail'e lanet yağdırdılar.
Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, “Terörist katil ve Siyonist devletin Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı baskını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve Terörist katil ve Siyonist devletin askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam âlemine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Yapılan saldırının tüm insanlığa karşı yapıldığını belirten Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Ensari, “Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut Terörist Katil ve Siyonist devlet, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar arası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir.  Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslar arası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır. Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren Haydut Terörist Katil ve Siyonist devlet'in uluslar arası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır. Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslar arası kuruluşlar bu katil devletin uluslar arası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır.  
Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkeleri, bu katil devlet ile askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmelidir. Diplomatik ilişkilerine son vermelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak Katil ve Siyonist devlet'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere bu katil devlet tüm uluslar arası yarışmalara sokulmamalı, uluslar arası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen olarak, insanlık vicdanını yaralayan aşağıdaki hususlara dikkate çekmek isteriz' diyen Ensari, “İnsani yardım filosuna yapılan saldırı insanlık dışıdır.  Terörist Katil ve Siyonist devlet saldırısı tam anlamıyla taammüden işlenmiş bir cinayettir. Bu canice saldırı, hiçbir yerel ve uluslar arası hukukla bağdaşmaz. Saldırı fiili olarak, filoda vatandaşı bulunan ülkelere ve tüm insanlığa karşı açılmış bir savaştır. Saldırı, abluka ile her türlü yokluğa mahkûm edilmiş Filistin Halkına insanlık vicdanınca uzatılan iyilik elinin kurşunlanmasıdır.
Haydut Terörist Katil ve Siyonist devlet'in, Deniz Korsanı gibi davrandığı, üstelik tüm dünyanın gözüne baka baka yalan açıklamalar yaptığı ortadadır. Gemilerdeki yükün niteliği ve yolcuların kimlik bilgileri denetime açık ve kayıtlarda yer almış iken, Siyonist devlet'in yetkilileri yalan açıklama yapmaktan çekinmemektedir. Siyonist devlet'in hukuk tanımaz saldırısı cezasız kalırsa dünyanın geleceğini kaosa sürükleyeceği ve dünya barışına büyük zarar vereceği aşikârdır. Bu vahşi olay karşısında milletimizin göstereceği her türlü tepki yerinde ve anlamlı olacaktır. Bu duygular içinde tekrar tüm insanlığın başı sağ olsun diyor, şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın