KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Israil işgal için düğmeye bastı

İsrail Ordusu, Güney Lübnan'da kara harekatı için hazırlık yapıyor. Ordu, yedek piyade tümenin komuta merkezini ülkenin kuzey sınırına konuşlandırarak seferber etti.

Israil işgal için düğmeye bastı
16 TEMMUZ 2006 PAZAR 18:06
0
1151
0
AA aa
İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, İsrail Ordusu'nun henüz Güney Lübnan'ı işgal etmek niyetinde olmadığını belirtti, ancak bölgedeki köylerin yakınlarındaki füze fırlatanlara karşı operasyonların sürdürüldüğünü ifade etti.

Halutz, Hayfa'da demiryolu işletmeleri tamirhanesini vuran Hizbullah füzelerinin Suriye yapımı olduğunu söyledi. Kabine toplantısında bilgi veren Halutz, İsrail'e şimdiye dek 1400'den fazla füze ve havan mermisi atıldığını, bunların çoğunluğunun 220 mm çapında, onlarca kilo patlayıcı ve mermi içerdiğini belirtti. Halutz, bunların 900'ünün kuzey sınırlarındaki hedefleri ya da ordu güçlerini vurmayı amaçladığını söyledi.

Halutz, İsrail Ordusu'nun, Güney Lübnan'daki köylerin yakınlarında füze fırlatanlara karşı operasyonların sürdürüldüğünü belirtti. Hizbullah'ın füze saldırılarına karşı Celile'nin kuzeyindeki Safed kentine de Amerikan yapımı patriot füzeleri yerleştirildi. Hayfa'ya da dün patriot füzeleri yerleştirildi.

HAYFA'DA HAYAT DURDU

İsrail'in üçüncü büyük kenti Hayfa'ya Hizbullah'ın füze saldırılarının sürmesi, kentte hayatı felce uğrattı. Herkes sığınaklara çekilirken, Hayfa limanı kapatıldı.

Dönem sonu sınavlarının sürdüğü Hayfa Üniversitesi ile İsrail Teknoloji Enstitüsü'nde de öğrenci ve çalışanlar ile öğretim görevlilerin, daha güvenli yerlere ve sığınaklara geçmesi istendi.

Hayfa Üniversitesi Sözcüsü Amit Gilad, bir sığınaktan yaptığı açıklamada, tüm sınavların iptal edildiğini, ne yapacaklarına daha sonra karar vereceklerini belirtti. Kentte tüm sosyal etkinlikler de iptal oldu. İsrail polisi kuzey bölgesi sorumlusu Dan Ronen, Hayfa'ya atılan füzelerin, diğer bölgeleri vuranlardan tamamen farklı olduğunu söyledi. Bu füzelerin onlarca kilo patlayıcı taşıdığı ve büyük bir sorun yarattığı belirtiliyor. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Lübnan'daki durum değişmeden, İsrail'in saldırılarını durdurma niyeti olmadığını belirtti.

Peretz, İsrail'in ahlaki yasalarının sivillere zarar verilmesine izin vermediğini, bununla birlikte İsrail Ordusu'nun İsrail vatandaşlarına yönelen her füze merkezine karşı operasyonlarını sürdüreceğini ifade etti.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın