Genç Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere, Genç Belediyesi Başkan Vekili Ömer Tutkal, Bingöl KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Behçet Gök, Fırat Kalkınma Ajansı Koordinatörü Murat Ortak, Genç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Kolak ve çok sayıda esnaf katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Orhan Kolak: “Bu tip etkinlikler ile meslek içi kaynaşma ve esnafın sorununu oda yönetimi olarak daha yakından izleme ve çözüm seçeneklerini birlikte oluşturmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda her iki ayda bir üyelerimiz ile birlikte odamızın daha güçlü ilerlemesi ve esnafımızın taleplerinin güç kazanması adına benzer etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.
Başkan Kolak'ın ardından söz alan Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Behçet Gök yaptığı konuşmasında: “Biz kurum olarak işyerlerinde çalışan kalfaların ve çırakların eğitiminden sorumluyuz. Bize kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın ortaokul mezunu olması gerekiyor. Bizim merkezimizde çırak öğrenci kayıtları her yılın Temmuz ve Ağustos aylarında yapılıyor. Meslek öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın bize gelip kayıt yaptırmaları yeter ''şeklinde konuştu.
“KOSGEB, BİR NİMETTİR”
Son olarak söz alan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir ise KOSGEB'in bir nimet olduğunu belirterek: “Biz şuanda 5 personelimizle çalışmalara devam ediyoruz. Bingöl genelinde 1450 firma şuan KOSGEB'e kayıtlı durumda.1990 yılında kurulmuş olan bir kurumuz. KOSGEB'in misyonu ise Küresel Ekonomik Sistem içerisinde işletmelerimizin rekabet gücünü nasıl artırabiliriz, girişimcilik kültürünü nasıl artırabiliriz ve sonrasında işletmelerimize nasıl yeni bir vizyon verebiliriz diye uğraşan bir kurumuz. Hedef kitlemizde ise Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler KOBİ'ler var.2009 yılından önce sadece sanayicileri destekleyen kurumumuz 2009 yılından sonra hizmet sektörü de kapsam alanına alındı. Bugünde KOSGEB desteklerinin daha yoğun bir şekilde kullanılması ve Genç ekonomisine katkı sağlanması amacıyla sizlerle bir araya geldik. Amacımız esnaflarımızın KOSGEB desteklerinden en iyi şekilde yararlanarak işletmelerini geliştirmelerini sağlamaktır. İnşallah bundan sonra belli aralıklarla sizlerle bir araya gelip elimizden geldiğince yardımcı olacağız.'' ifadelerini kullandı. Toplantı soru-cevap kısmı ile sona erdi.