Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Oymapınar köyü mevkiinde yapımı devam eden Palu-Genç-Muş demiryolu deplase işinde çalışan işçiler Cumartesi günü sabah saatleri itibariyle iş bırakma eylemi yaptı.
Yaklaşık 300 işçi, sabah saatlerinde şantiye önünde bir araya geldi. Firma yöneticilerinden özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden işçiler, mesai kavramı, izin günleri, maaş ücretleri ve yıllık maaş zamlarının düzenlenmesini istedi.
KEYFİ MUAMELE İDDİASI
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, etrafta güvenlik önlemleri alırken, işçiler özlük haklarının iyileştirilmemesi halinde grevi sürdüreceklerini belirttiler. Şantiye şefinin kendilerine keyfi muamelede bulunduğunu kaydeden işçiler: “şantiye yönetimince alınan bazı keyfi ve kişisel hakları zedeleyici kararlardan dolayı bugün el ele vererek hak mücadelesi başlattık. Özellikle fazla mesaileri, tatil günü, çalışma mesaileri ve yıllık maaş zamlarımızın verilmemesinden yakınıyoruz. Ayda iki gün izin hakkı veriyorlar ve fazladan çalıştığımız mesai ücretlerini ödemiyorlar. Şantiye şefi, her söylediğinin hak hukuk gözetmeksizin eksiksiz olarak yapılmasını istiyor bizlere hırsızlık muamelesi yapılıyor. bu tür keyfi muameleden rahatsız oluyoruz” dediler.
Müteahhit firmaların köylü halkını işten dolayı zarara uğrattığın ileri süren işçiler, şantiye şefi ile kötü ve keyfi muamelede bulunan bazı yöneticilerin işten alınmasını istedi.