Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyeleri, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki İŞKUR alımlarına yönelik açıklama yaptı.
Program kapsamında belediyeye 300 kişinin alındığını ifade edilen açıklamada, “Bu kapsamda işe ihtiyacı olan vatandaşların alınması gerekirken maalesef AKP iktidarının klasik zihniyeti olan adam kayırma burada da gerçekleşmiştir. Memlekette işe ihtiyacı olan binlerce insan varken Maalesef AKP belediye Meclis üyesi Mehmet Salih Akbana kendisini ve eşini bu proje kapsamında işe aldırmıştır” denildi.
İSTİFA ÇAĞRISI
Toplum vicdanının hiçe sayıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Tam bir kirlilik örneğidir. Böyle bir rezaletin kabul edilmesi mümkün değildir. Başta Başkan Yücel Barakazi olmak üzere Mehmet Salih Akbana'yı derhal istifaya davet ediyor ve Bingöl kamuoyunun bilgisine ve vicdanına saygılarımızla arz ederiz” ifadelerine yer verildi.
BAŞKAN BARAKAZİ: “GİRİŞLERİ YAPILMADI”
DBP'li Belediye Meclis Üyelerinin, Mehmet Salih Akban'nın İş-Kur aracılığıyla işe alındığı iddiası üzerine görüş bildiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bu iddia tarafıma iletildiğinde isim benzerliği olduğunu, hatta bu yüzden ilgili kişiye iftira atıldığını düşündüm. Uyarılar artınca bizzat ilgili meclis üyesini arayarak durumu sordum. O da, kendisinin olduğunu söyleyince büyük bir şaşkınlık yaşadım. Böyle bir başvurunun kabul edilemeyeceğini, kendisinin ve ailesinden birilerinin böyle bir işte çalıştırılmayacağını söyleyip telefonu kapattım. Zaten gerekli müdahale yapılarak ilgili kişinin ve eşinin girişi yapılmadı. Onların yerine yedek listeden başka isimler alındı” dedi.