KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Internet girişimciliği desteklenecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, internet girişimciliğinin kolaylaştırılacağı ve destekleneceği bir ekosistem oluşturulacağını bildirdi.

Internet girişimciliği desteklenecek
25 TEMMUZ 2013 PERŞEMBE 01:25
0
1422
0
AA aa

Bakan Yılmaz, 2003 yılından bu yana Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü için politika ve hedeflerin belirlenmesi, bu politika ve hedeflere ulaşılması için strateji ve eylem planlarının geliştirilmesi ve uygulanması sorumluluğunu üstlendiklerini belirterek: “Bu çerçevede bilgi toplumuna dönüşüm çalışmalarında kamu kurumlarıyla farklı ekonomik ve sosyal aktörler arasında koordinasyonu sağlayarak bütün toplum kesimlerinin bu çabaya katkı vermesini ve bu dönüşüm süreciyle ortaya çıkan faydadan adil biçimde istifade etmesini gözetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

2006 yılında uygulamaya konulan Bilgi Toplumu Stratejisinin uygulamasının tamamlandığını ifade eden Bakan Yılmaz, bilgi toplumunu Türkiye'nin iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmasının temel bileşeni olarak gördüklerini söyledi.

Dünyanın bilgi teknolojileri pazarından daha fazla pay alacağını, katma değerli ürün ve hizmet üretimi gerçekleştirebilen sağlıklı ve güçlü bir bilgi teknolojileri sektörünün oluşmasını sağlayacak ekosistemi geliştirmeye dönük adımlar atılacağını belirten Yılmaz, strateji ile bilgi teknolojileri sektörünü, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi bağlamında konumlandıracaklarını kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın