KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Ingiltere'de müslüman okullarında kötü muamele ve taciz....

İngiltere'de bazı Müslüman toplum liderleri tarafından hazırlanan bir raporda, ülkede bulunan ve dini eğitim veren 700'e yakın Müslüman okulunda çocukların kötü muamele ve tacize maruz kaldığı iddia edildi.

Ingiltere`de müslüman okullarında kötü muamele ve taciz....
22 MART 2006 ÇARŞAMBA 10:16
0
1728
0
AA aa
Katolik kilisesine bağlı benzer eğitim kurumlarıyla ilgili aynı yöndeki suçlamalara da dikkat çekilen raporda, hükümetten bu okullardaki eğitimi kurala bağlayan ve denetimlerini zorunlu kılan düzenlemelere gidilmesi istendi.
Böylece bu okullara devam eden ve din eğitimi alan çeşitli yaşlardaki 100 bini aşkın çocuğun yasal koruma altına alınmış olacağı ifade edilen raporda, Müslüman okullarının büyük bölümünün İngiltere'de faaliyet gösteren dini kurumlar ya da camilere bağlı olarak çalıştığı hatırlatıldı.

İngiltere İslam Parlamentosu adı altında faaliyet gösteren sivil toplum örgütünün başkanı olan ve raporda imzası bulunan Gıyaseddin Sıddıki, çocuklara kötü muamele ve tacizin bütün toplumlarda var olduğunu, Müslüman toplumunun bu durumun kendi içinde yaşanmadığını düşünmesinin doğru olmayacağını söyledi.
Bu konuyu eldeki kötü muamele ve taciz raporlarına rağmen tartışmaktan kaçınmanın ve tabulaştırmanın yanlış olacağını da belirten Sıddıki, “Bu durumla yüzleşmeyi reddettiğinizde çocuklar başlarına geleni anlatabilecekleri, korunmak üzere sığınabilecekleri kimseyi bulamaz hale geliyor” dedi.

Sorunu yok saymanın çözüm olmadığını ifade eden Sıddıki, Müslümanlardan sorunla yüzleşip, çözüm arayışına girmelerini istedi.

Reddeden bir tutumun sonucunda Müslüman toplumun aynı Katoliklerde olduğu gibi yıllar süren bir “çocuklara cinsel taciz skandalıyla” karşı karşıya kalabileceği uyarısında da bulunan Sıddıki, Müslüman okullarının, imajlarının korunması ve toplumun bu kurumlara olan güveninin sürekli kılınabilmesi için açık ve güvenilir olmaları gerektiğini bildirdi.

Bu arada hükümetten rapora ilişkin yapılan açıklamada, çocukların eğitimiyle ilgilenen kişi ve kurumlarla ilgili düzenlemelerin Müslüman okullarını da kapsadığı ifade edildi.

www.hürriyet.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın