KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Ilk kadın zabıta!

Bingöl’ün ilk kadın zabıtası, Genç Belediyesi bünyesinde görevine başladı. Kadın zabıta, mesleğin tüm zorluklarına rağmen işini severek yapıyor.

Ilk kadın zabıta!
27 MAYIS 2014 SALI 06:21
1
2561
0
AA aa

Toplum tarafından erkeklerin yaptığı bir iş olarak bilinen zabıta mesleğini son yıllarda kadınlar da tercih ediyor. Bingöl genelinde ilk olarak Genç Belediyesi'nde geçtiğimiz aylarda göreve başlayan kadın zabıta memuru, kamuoyunun dikkatini çekiyor. Kısa süre içinde ilçe halkının benimsediği kadın zabıta, artık ilçede birçok sorunun çözülmesinde başrolü oynuyor. Aslen Batmanlı olan Hülya Peksu, 2007 yılında KPSS puanına göre İstanbul Kâğıthane Belediyesi'nde zabıta memuru olarak göreve başladı. 7 yıl İstanbul'da görev yapan evli ve 2 çocuk annesi Peksu, geçtiğimiz aylarda Genç ilçesine atandı. Genç Belediyesi'nin yakın zamanda uygulamaya koyduğu kaldırım yasağı uygulaması denetimlerinde aktif olarak yer alan zabıta Peksu, yasaklara uyulması konusunda ise önemli bir rol oynadı.

Görev dışında kalan boş zamanlarını eşi ve çocuklarına ayırdığını belirten Peksu: “Genç, ikinci görev yerim. İlk olarak 2007 yılında KPSS puanına göre İstanbul Kâğıthane Belediyesi'nde zabıta memuru olarak göreve başladım. Görev yaptığım yerde başka kadın zabıta memurlarının da bulunmasından dolayı açıkçası çokta fazla zorlanmadım. Ama yine de gittiğimiz bazı yerlerde, 'Kadınlarda mı zabıtalık yapıyor' diye soruyorlardı. Zabıta mesleğinin sadece erkeklere ait olmadığına bir türlü inanmıyor esnaf. Bir erkeğin yapacağı görevi bir kadın da rahatlıkla yapabilir. Ben buna inanıyorum” dedi.

Kadınların hayatta karşı daha sorumlu ve sorunları çözme yönteminin daha fazla çözümleyici olduğunu belirten Peksu, bundan dolayı da kadınların görev aldığı kademelerde işleri daha iyi yapabileceğine inandığını söyledi. Peksu: “Kadın evde çocuğuna ailesine karşı gösterdiği özeni ve sorumluğu, yaptığı işte de gösteriyor. Kadınların olduğu çalışma ortamları daha disiplinlidir. Kadın doğa ile çevre ile toplum ile daha iyi bir iletişim kuruyor. Çünkü kadınlar hayata erkeklerle aynı perspektiften bakmadığı için bu beraber yaptığımız çalışmaya da yansıyor” diye konuştu.

Denetime çıktıklarında kimi zaman erkek zabıtaların çözemediği sorunları çözdüklerini söyleyen Peksu, “Ancak kadın devreye girince daha kolay çözülebiliyor. Kadınlar daha çok öfkesini kontrol edebiliyor. Yine özellikle çevre ile ilgili kadınların daha detaylı daha sorumlu olduğunu düşünüyorum. Estetik bakış açısının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Mesela çoğu zaman çevredeki bir kirlilik erkek zabıta arkadaşların dikkatine çekmezken, bir kadının daha fazla dikkatini çektiğini görüyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın