Ilıcalar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri “Demokrasi ve Okul Meclisleri Yönergesi” doğrultusunda 24 Ekim 2014 Cuma günü gerçekleşen seçimde Meclis Başkanı'nı seçti.
Ilıcalar Yatılı Bölge Ortaokulunda yapılan Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimine Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Defterdarı Özgür Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kurulan iki sandıkta sırayla oy kullanan öğrenciler heyecanla sonucun duyurulmasını bekledi. Önemli bir sorumluluk üstlenen Seçim ve Sandık Kurulu üyesi öğrencileri görevlerini başarıyla tamamladı. Tüm oylar kullanıldıktan sonra açılan sandıklardan çıkan oy pusulaları sayıldı ve kayıt altına alındı.
Sonuçların açıklanmasından sonra konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, seçim sürecinin her aşamasının tamamen demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini, demokrasi kültürünün aileden başladığına işaret etti. Sarı, anne-baba, aile-çevre, sınıf ortamı ile devam eden bu kültürün, demokrasi kültürünün kökleşmesine katkı sağladığını belirtti.
Sarı, “Okul Meclisi seçim sürecinde heyecan ve ciddiyetle çalışan tüm öğrencilerimizi ve seçime katılan tüm adaylarımızı kutluyorum. Bu uygulamalar öğrencilerde demokrasi kültürünün benimsenip gelişmesinde çok yararlı” dedi.
166 oy olarak Okul Meclis Başkanı seçilen 8/A sınıfı Öğrencisi Aziz Kişi'yi tebrik eden Sarı, okul idaresi ile iş birliği içerisinde olunması gerektiğini ifade etti.