Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Hişyar Özsoy, Adaklı HDP ilçe Başkanı Metin Keçaş'ın polis tarafından tehdit edildiğini savundu.
Özsoy, “25.03.2016 tarihinde Adaklı Jandarma Komutanlığı'nca karakola ifade vermek üzere çağrılan Adaklı HDP il yöneticimiz Metin KEÇAŞ, Bingöl il merkezinden geldikleri söylenen polis memurları tarafından istihbarat ile çalışması, yani ajanlık yapması konusunda zorlanmıştır. Metin Keçaş ‘Senin hakkında da diğer arkadaşların gibi birine söyler üzerine ifade verdirir ve cezaevine attırırız' gibi şantaj ve tehditlere maruz kaldığını ifade etmiştir. Bu duruma cevaben Metin Keçaş Kiğı Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, başından geçenler hakkında hukuki süreci başlatmıştır” dedi.
Keçaş'a yapılan şantaj ve tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirten Özsoy, şunları söyledi: “Maalesef, Cumhurbaşkanından yerel kamu yöneticileri ve memurlarına kadar birçok devlet görevlisi rutin bir şekilde Anayasa ve yasaları çiğnemekte bir beis görmüyor, HDP'yi tasfiye etmek için her turlu gayri-hukuki yola başvuruyor. Hem Metin Keçaş'ın hem de tutuklu bulunan Adaklı HDP ve DBP ilçe eş başkan ve yöneticilerimizin vermiş oldukları siyasi ve hukuki mücadeleyi desteklemeye, bu durumların yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”