İl Müdürlüğü: 'Yurtta güvenlik tedbirleri üst düzeye alındı'
Bingöl'de 2 gün önce Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurduna giren ve panik oluşturan şahsın down sendromlu olduğunu açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerinin de üst düzeye çıkarıldığını bildirdi.
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “6 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 19.50 civarında Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurduna, engelli bir şahsın girmesi üzerine ilgili şahıs yurt personeli tarafından dışarı çıkarılmıştır. Müdürlüğümüzce gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için gerekli güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığı, öğrencilerimizin ve ailelerinin konu ile ilgili müsterih olmaları gerektiği bilgisi kamuoyuna saygı ile arz olunur” denildi.
o yurt kimlerin, üniversiteye o kadar uzak olmasına rağmen, ulaşım güçlüğü yaşanımasına rağmen devlet mi desem hükümet mi desem o yurdu neden öğrenciler için kiralıyor? o yurda verilen kira yerine üniversiteye yakın adam akaıllı bir yurt çoktan yapılmıştı. tabi burdaki amaç benim adamım aksırıncıya tıksırıncaya kadar yesin meselesi... o kadar vebal alıyorsunuz ki bakın sizin de burnunuzdan gelecektir. sanmayın ki bir tek gariban halk çekiyor bu sisteminizden gün gelecek bu sisteminiz sizi ve çocuklarınızı da mahfedecektir.
Olaylar yaşanmadan önce tedbirler neden alınmadı? İş bilmez insanlar güvenlik diye alınırsa, liyakatsiz insanlar idareci yapılırsa tablo da acı olur. Vebal altında girmek kolaysa, vicdan azabı bir gün hak edilmeden oturulan makamları insana zehir eder.
down sendromlu birinden bahsediyorsunuz peki engeli olmayan birinin oraya daha rahat girme olasılığı ne. hiçbirşey yapmanıza gerek yok sadece orda kendi kızınızın kaldığını düşünün ona göre davranın yeter bu. halk dilinde buna empati deniliyor bilginiz yoktur şimdi.
İş ehline verilmezse bu tür sorunların tekrarı burada veya başka bir kurumda farklı bir şekilde vuku bulacaktır. İşi ehline verip o ehil insanı da rahat bırakacaksınız, bırakacaksınız ki vatandaşa hakkaniyet içerisinde hizmet versin ve devletin de hak ve hukukunu korusun.
Bingöl'e hiç yakışmadı. güvenlik üst düzeye çıkarıldı falan filan kimse tespit edilsin tespit etmek bingöl için çokta zor değil ve gereken en ağır ceza verilmeli.
İki satır yazı yazmakla paçanı kurtardın değil mi. Seni oraya müdür olarak atayanın Allah belasını versin. Kendi memleketin olsaydı bunlar olur muydu. Bu kadar sorumsuzluk olmaz.
Bakın asıl sorunu size yazayım; O yurdun orada ne işi var. Öğrenciler o yurda giderken de yurttan okula giderken de perişan oluyor. Doğrudan üniversiteye giden otobüs yok ya da üniversiteden yurda doğru. Bingölde yaklaşık 2 bin öğrencili kyk yurt binası yeri var ve oraya neden yurt yapılmıyor. Ne diye uzak yerlerdeki binalar kiralanıyor yurt için. Ah ah neresinden tutsanız elinizde kalıyor. İlla ki birileri para kzanmak zorunda değil. Biraz da öğrenci kazanalım, onların geleceğini kazanalım.
Yurtta intihar vakası olduktan sonramı,yoksa içeriye erkek girmeye çalıştıktan sonra mı bu tedbirler alındı evlatlarımız kimlere emanet olaydan 2-3 gün sonra mı kamuoyu bilgilendirme metni yayınlanıyor oldu olası utanmadan bu metnin önünde de sorumsuzluğun sahibi yurt hizmetleri müdürü teweetlerdeki gibi fotograf cekinseydi Müfettise yollasaydık.Ayın 15 i maaşı almaya benzemiyor bu işler, bizlerin gözüne uyku girmiyor ne gibi tedbirler aldınız onuda açıklayın ve bu güne kadar neden tedbir almadınız bunuda açıklayın . Soruşturmayı tepeye yapın en alttakilere değil balık baştan kokar!
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın