KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ekim 2024 Salı
°C

'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun yetkisi yoktur'

Bingöl'de köy arazilerinin SÜTAŞ'a tahsis ile ilgili tepkiler ve basına yansıyan haberler üzerine açıklama yapan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Gurubu: 'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır' vurgusunda bulundu.

30 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 23:07
1
338
0
AA aa

SÜTAŞ, Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri alanının genişletilmesi amacıyla Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü'nde bulunan 157 dönümlük mera alanının tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Konunun Bingöl İl Özel İdaresine intikal etmesi üzerine İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, köye giderek incelemelerde bulunmuş, burada yaşanan gerilim ve köylülerin açıklamaları yerel basında geniş yer bulmuştu.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığı, İmar Komisyonu tarafından yapılan ziyaret ve incelemenin tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine gerçekleştiğini belirtti.

“İMAR KOMİSYONUNUN ARSA TAHSİSİ YETKİSİ YOKTUR”

Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubundan yapılan açıklamada “İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır” vurgusu yapılırken, tahsis yönündeki söylentilerin bazı art niyetli kişilerce yayıldığının da altını çizdi.

Açıklamada şu görüş ve ifadelere yer verildi:

“05.09.2023 tarihinde İl Genel Meclisi gündemine gelen Kumgeçit, Ardıcdibi ve Sürekli köylerinin sınırları içerisindeki tescil harici alanın, tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine, Ak Parti grubu olarak konunun daha detaylı araştırılması için imar komisyonuna havalesini talep etmiştik.

Bunun üzerine, 27.09.2024 tarihinde komisyon olarak bu alana inceleme yapmak ve köy halkıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Kumgeçit köyüne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ancak, köylülerimiz arasında bazı art niyetli kesimlerce yanlış bilgilendirme yapılarak arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentiler yayıldığı gözlemlenmiştir.

Bu noktada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına şu hususları vurgulamak isteriz ki, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır. Komisyonumuzun yürütmekte olduğu çalışma, yalnızca köylülerimizin bölgede gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetleri ve arazinin tarım açısından uygunluğunu değerlendirmek amacı taşımaktadır.

Bu nedenle, köylülerimizden ve kamuoyundan bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesini rica eder; süreçle ilgili her türlü gelişmeyi şeffaf bir şekilde köylülerimiz ile paylaşacağımızı bildirir, tüm köylülerimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.10.2024
00:05
Bingöl`de 8 yıllık resmi nikahlı eşi deport edilen baba yardım istedi
Bingöl'de 8 yıllık resmi nikahlı eşi deport edilen baba yardım istedi
Hiçbir suçlarının bulunmadığını vurgulayan Baba Dönmez: 'Bu çocuklara hiç mi acımıyorlar? Hiçbir mahkeme kararı ve suç olmadan nasıl böyle bir şey yapılabilir? Çocuklarım günlerdir ağlıyor ve ben de çaresizim. Çocukları annelerinden ayırmak hangi kanuna, hangi vicdana sığar?'
30.09.2024
23:45
Bingöl Havalimanı pisti yenileniyor!
Bingöl Havalimanı pisti yenileniyor!
AK Parti Bingöl Milletvekilleri: 'Bingöl Havalimanı Pisti yeni pistinin 17 Ocak 2025 tarihine kadar yatırım programına alınmasına ve ilkbaharda yapımına başlanmasına karar verdiklerinin bilgisini almış bulunuyoruz' açıklamasında bulundular. Pist mesafesinin ise aynı kalacağı öğrenildi.
30.09.2024
22:35
Bingöl`ün bir gülü daha soldu! Yıldız kalbine yenildi
Bingöl'ün bir gülü daha soldu! Yıldız kalbine yenildi
Bingöl'de 1971 yılında henüz 40 günlükken meydana gelen depremde 2 bacağını birden kaybeden 53 yaşındaki Mücahit Yıldız, azimle dolu hayat mücadelesinde kalbine yenilerek yaşama veda etti.
30.09.2024
14:21
Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!
Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!
Trafik sigortasının yeni düzenlemeyle baştan aşağı değişmesi bekleniyor. Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak.
30.09.2024
14:10
Beklenen karar geldi! Paralar araç sahiplerine iade edilecek
Beklenen karar geldi! Paralar araç sahiplerine iade edilecek
Araç muayenesinde ek komisyon ile ilgili mahkemeden emsal karar çıktı. Araç sahiplerinden ek ücret alan TÜVTÜRK'e açılan davada mahkeme tüketicileri haklı buldu. Yıllardır alınan komisyon ücretleri iade edilecek. Ödemelerden ek ücret talep eden TÜVTÜRK, bu uygulamasıyla son 1 yılda vatandaşlardan tahmini 240 milyon TL ek ücret tahsil etmiş.
30.09.2024
13:34
Bingöl`de geleneksel at yarışı
Bingöl'de geleneksel at yarışı
Toklular At Yarışları Kaymakamlık Koşusu için program akışı ve dereceye gireceklere verilecek ödüller de belli oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın