Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genç Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programına katıldı.
İlçede bulunan bir parkta düzenlenen programda konuşan Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini hatırlatan Yılmaz: “Önümüzdeki süreçte bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ben bu seçimin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk defa Genç halkı sandığa gidip, cumhurun başkanını doğrudan seçecek ve 12'nci cumhurbaşkanını doğrudan seçecek” dedi.
Seçimlerin 2'nci tura bırakılmaması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizim de plakamız 12 inşallah yine Bingöl'den çok güzel neticeler alacağız ve 12'yi vuracağız inşallah hep birlikte. 2'nci tura bırakmayalım bu işi. 2'nci tur hem para demek, masraf demek, boş yere zaman harcamak demek. 1'inci turda Allah'ın izniyle hep birlikte bu işi bitirelim. Yurt içinde, yurt dışında 2'nci tur için artık kimse uğraşmasın. Güzel, net bir neticeyle Başbakanımız bu millete, bu ülkeye, büyük hizmetler etmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ı 12'nci cumhurbaşkanımız olarak seçelim inşallah. Ben Bingöl'den, Genç'ten rekor destek geleceğine inanıyorum, bekliyorum. Halkımızın teveccühüyle inşallah bunları da görürüz.”
Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.