KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Ihh'dan afrikalı mültecilere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika’da meydana gelen olayların ardından kaçarak Çad sınırına sığınan halka yardım etmek için harekete geçti. Çad-Orta Afrika sınırına giden İHH Acil Yardım ekibi kamplarda yaptığı çalışmaların ardından yardım faaliyetlerine başladı.

Ihh`dan afrikalı mültecilere yardım
26 NİSAN 2014 CUMARTESİ 11:45
0
1523
0
AA aa

Orta Afrika'da siyasi bir kriz olarak başlayan olaylar hem eski yönetim taraftarları hem de özellikle bölgede etkin olan Fransa'nın tutumu dolayısıyla birden Hristiyan-Müslüman savaşına dönüştü. Eski devlet başkanı François Bozize destekçisi olan anti-Balaka çetesi üyeleri ülke içerisinde Müslümanlara karşı bir sürek avı başlatmış, Müslümanların köylerini basıp evlerini yakarak toplu katliamlara sebep oldu. Anti Balaka üyelerinin başkent sokaklarında Müslüman gençleri linç edip bedenlerini yaktığı görüntüler tüm dünya medyasın dahi yer buldu.
Bölgede yaşanan bu katliamlara dayanamayan bir çok Müslüman evlerini terk ederek Çad sınırına sığınarak kamplarda yaşamaya başladı. İHH insani Yardım Vakfı, Çad sınırına sığınan Orta Afrika halkına destek olmak için harekete geçti.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili: “Orta Afrika Cumhuriyeti, 2013 Aralık ayında başlayan siyasi, dinî, iktisadi ve insani boyutları olan çok yönlü bir kriz yaşıyor. Çatışma ortamı nedeniyle askerî ve sivil kayıpların hızla artması ve 2 milyondan fazla insanın yardıma ihtiyaç duyduğu, 1 milyondan fazla insanın evini terk ettiği, 1000'den fazla insanın öldürüldüğü ülkedeki krizin aşılması için çok taraflı bir iş birliği gerekiyor. Normalleşmenin sağlanamaması durumunda olayların kontrolden çıkıp dinler arası çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuluyor” dedi.
Gore kampının bundan yaklaşık 2 ay önce kurulduğunu belirten Gili: “Kampta şu an için yaklaşık 10 bin kişi bulunuyor ve bu sayı devamlı artıyor. Kampa şu ana kadar sadece BM'nin sadece bir defa ilaç yardımı olmuş. Onun dışında yardım alamamışlar. İnsanlar, Orta Afrika'daki olaylar katliama dönüşünce çaresizce yola düşmüşler. Aralarında 3 hatta 4 günlük yürüyüşün ardından Çad'a ulaşabilenler var. Kampta şartlar çok kötü ancak buna da şükrediyorlar çünkü orada kalsaydık öldürülecektik diyorlar. Kampta kalan pek çok kişinin çadırı dahi yok yanlarında sadece birkaç parça elbise getirmişler, onları da çadır yapmak için kullananlar olmuş. Elbiselerini keserek güneşten ve yağmurdan korunmak için çadır haline getirmişler” diye konuştu.
İHH ekiplerinin kampta kalan mültecilere acil olarak gıda malzemesi dağıtımlarına başladığını ifade eden Gili: “Hayırsever Bingöl halkının desteklerini bekliyoruz. Online olarak ORTA AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca Banka hesap numaralarımızda veya 0536-619-78-62 (Muhittin Gili) nolu numaradan yardım ulaştırabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın