KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Huzurla birlikte hizmetler de artacak

Bingöl'ün her geçen gün ileriye gittiğini ifade eden Kalkınma Bakanı Yılmaz: “İnşallah şu huzur, güven ortamı pekişirse kalıcı hale gelirse çok daha ileri hizmetlere hep birlikte kavuşacağız. Devlet olarak biz hiçbir şeyi eksik bırakmıyoruz' dedi.

Huzurla birlikte hizmetler de artacak
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:56
0
1792
1
AA aa

AK Parti Solhan İlçe Başkanlığı tarafından Öğretmenevi bahçesinde verilen iftara katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kendi iktidarları döneminde ilçeye yapılan yatırımları anlattı.

Bakan Yılmaz, eğitimde yılların biriktirdiği ihmalleri ortadan kaldırdıklarını, 50 yataklı devlet hastanesinin hizmet vermeye başladığını ve yapımı tamamlanan küçük sanayi sitesinin de hizmete girdiğini belirterek: “Solhan daha rahat bir nefes alıyor. Solhan gerçekten çok büyük güzelliklere sahip ilçemizdir. Manevi değerleri çok güçlü bir ilçemizdir. Biz de elimizden geldiğince Solhan'a layık olmaya çalışıyoruz. En fazla dile getirilen konu güvenlik yollarıydı. Bunun için 5 milyon lira civarında bir parayı özel idaremize gönderdik. İçme suları için DAP projesi kapsamında bu yıl içinde Bingöl'e 5,5 milyon lira para gönderildi."

THY'nin uçak sıkıntısı

Yılmaz, 12 Temmuz'da Bingöl Havaalanı'nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la hizmete açtıklarını hatırlatarak, İstanbul-Bingöl seferlerinin başladığını kaydetti.

THY'deki uçak sıkıntısının giderilmesiyle sefer sayılarının arttırılacağını ifade eden Yılmaz: “Türk Hava Yollarında biraz uçak sıkıntısı var. Sipariş vermiş durumdalar ama dünyada uçakların bitirilmesi ve teslim edilmesi biraz zaman istiyor. Önümüzdeki aylarda peyderpey uçaklarını teslim aldıkça THY sefer çeşitlerini arttıracak, bizler de bunların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, Bingöl'ün her geçen gün ileriye gittiğini anlatarak, "İnşallah şu huzur, güven ortamı pekişirse kalıcı hale gelirse çok daha ileri hizmetlere hep birlikte kavuşacağız. Devlet olarak biz hiçbir şeyi eksik bırakmıyoruz" dedi.

"Başbakan Erdoğan'ın Yüzenada ilgisi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'e özel bir ilgisinin olduğuna işaret eden Yılmaz, Başbakan'ın, Solhan ilçesindeki yüzen adaları görmek istediğini kaydetti.

Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın Bingöl'ü çok sevdiğini dile getirerek: “Bingöl'de Başbakanı çok seviyor. Her fırsatta Bingöl'e geliyor. Başbakanımız havaalanı açılışında yüzen adanın nasıl bir yer olduğunu sordu. Ben de kendisine anlattım. Yüzen adaya gelmek istediğini söyleyip helikopterleri hazırladık, helikopterlerin ineceği uygun yer olmadığı için ileriki bir tarihe ertelendi. İnşallah bir dahaki gelişinde fırsatı olursa Sayın Başbakanımıza bu güzel tabiat varlığını, Allah'ın bahşettiği bu güzelliği ona gösterme imkânımız olur” ifadelerini kullandı.

Somali'de bir polis memurunun şehit olması

Bakan Cevdet Yılmaz, İslam dünyasının değişik coğrafyalarında çok sıkıntı içinde olan kardeşlerinin bulunduğunu ifade ederek, Somali'de Türkiye Büyükelçiliği ek binasının önünde meydana gelen patlamada bir polis memurunun şehit edildiğini anımsatarak, Türkiye'nin Afrika'ya yaptığı yardımların birilerini rahatsız ettiğini vurguladı.

Filistin, Myanmar, Mısır, Irak, Afganistan ve Somali ile daha birçok yerde sıkıntı yaşayan, eziyet içinde olan Müslümanların bulunduğuna vurgu yapan Yılmaz: “Solhanlıların da bu konularda ne kadar duyarlı olduklarını biliyorum. İnşallah birlikte bu kardeşlerimize duacı olalım. Türkiye'nin güçlenmesi bu bakımdan da önemlidir. Türkiye'deki hükümet sadece bu sınırlar içinde yaşayan insanlar için değildir. Dünyadaki değişik coğrafyalardaki mazlum insanlar için, zulme uğrayan, hakarete uğrayan, eziyet çeken insanlar için de önemlidir. Somali'de bir tane polis kardeşimizi şehit ettiler. Türkiye niye Somali'ye gitti? Başbakanımız, eşini, çoluk çocuğunu alarak o ortama gitti ve orada gerçekten bir milat oldu. O tarihten sonra hızla Somali toparlanmaya, imar edilmeye başlandı. Diğer ülkelerin yaptığı yardımlar kağıt üzerinde, Türkiye'nin yaptığı yardımlar samimi yardımlar ve gerçekten oradaki insanın hayatını değiştiren yardımlardır."

Yılmaz, sadece devlet ve Tika'nın değil, vakıfları, dernekleri ve gönüllü kuruluşlarıyla Türkiye'nin Afrika'da umut olmuş bir ülke olduğunu söyledi.

"Birileri rahatsız oluyor"

Bazılarının Türkiye'nin bu gücünden çekindiğini vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin Asya'da, Afrika'da, Latin Amerika ve daha birçok coğrafyaya elini uzatmasında birileri rahatsız oluyor. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye güçlendikçe, geliştikçe daha da üst seviyelere çıktıkça dünyada gücünü, kuvvetini ve insanlığını farklı bir şekilde hissettirecek. Bizim tarihimize, medeniyetimize, geleneğimize ve örfümüze de yakışan da budur. Solhanlıların da bu konuda inşallah duasını istiyoruz." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zeki BÖÇKÜN (@Misafir_14762)
31 Temmuz 2013 Çarşamba 20:03
YAPLIAN HİZMETLER TAKTİRE ŞAYANDIR...
18.03.2025
02:53
AB`de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros`larda….
AB'de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros'larda….
Zincir market devi Migros'un Bingöl Valiliği ile sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için el ele verdiği Bingöl balı için ilk resmi dolum süreci gerçekleştirildi. Bingöl'ün eşsiz doğasında üretilen ve Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak uluslararası düzeyde koruma altına giren Bingöl balı, Türkiye'nin dört bir yanında satılmaya başlanacak.
18.03.2025
02:52
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Memur anne ve babalar, çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Kanunda yer alan bu hakkın uygulanabilmesi için hükümet 'Aile Yılı' kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Taslağa son halini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.
18.03.2025
02:51
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorları mercek altına alan Gelir İdaresi Başkanlığı, 15 milyar TL'lik kazancın gizlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde gizlenen paralar, sekreter veya eski eşlerin hesaplarında yakalandı. Maliye'ye yakalanan doktorların çoğu uzlaşmayı tercih etti.
18.03.2025
02:48
Bingöl İHH`dan Ramazan yardımları
Bingöl İHH'dan Ramazan yardımları
'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bin aileye gıda kartı dağıtımı yapacak.
18.03.2025
02:47
Bingöl`de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sıkıntısı yaşayan bir mahalle, duruma tepki gösterip yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.
18.03.2025
02:46
Van`daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Van'daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra iş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın