KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Hülakü, okulların durumunu ve tedbirleri sordu

Bingöl'deki okulların hasar, yapım ve güçlendirme durumlarını soran DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yeni eğitim sezonu için alınan tedbirlerin neler olduğu sorularına da yanıt istedi.

Hülakü, okulların durumunu ve tedbirleri sordu
04 EYLÜL 2024 ÇARŞAMBA 15:05
7
790
0
AA aa

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na iki ayrı soru önergesi sundu.

 Önergede, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de eğitim kurumlarında yapılan performans analizleri sonucu elde edilen veriler ışığında yapılan çalışmaları, çalışmalarda gelinen noktayı ve çalışmaların tamamlanma süreçlerini soran Hülakü, yeni eğitim-öğretim sezonu için alınan tedbirleri ve oluşması muhtemel mağduriyetleri önlemeye dönük adımların paylaşılmasını istedi.

İşte Hülakü'nün verdiği iki ayrı önerge ve detayları;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ömer Faruk HÜLAKÜ

Bingöl Milletvekili

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında, Bingöl ilinde ağır hasarlı olarak tespit edilen birçok okulun yıkım kararı alınmıştır. Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken, Bingöl'de yıkılan okulların yeniden inşa edilip edilmediği ve ağır hasarlı olup yıkılmayan okulların durumu hakkında kamuoyunda belirsizlikler sürmektedir.

Ayrıca, 16.06.2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı'na verdiğimiz soru önergesine 25.07.2023 tarihinde verilen yanıtta şu bilgiler yer almıştır:

· 2003 ve 2023 yılları arasında Bingöl ilinde 73 okulun deprem performans analizi yapılmış, 32 okula güçlendirme ve 41 okula yıkım kararı verilmiştir.

· Güçlendirme kararı verilen 32 okuldan 29'unun güçlendirilmesi tamamlanmış, 3 okulun güçlendirilmesi ise devam etmektedir.

· Yıkım kararı verilen 41 okuldan 9'u yıkılarak yenisi yapılmış, 1 pansiyon ve 6 okulun yıkımı tamamlanmış ve yeni okul yapımı çalışmaları sürmektedir. Yıkım kararı verilen 25 okul ve hizmet binasının yeniden yapım çalışmaları başlatılmıştır.

Bu bağlamda;

1) Bingöl'de, yıkım kararı verilen 41 okuldan 7'sinde yıkım ve yeniden yapım çalışmaları tamamlanmış mıdır?

2) Güçlendirme çalışmaları süren 3 okulun tamamlanma süreci hangi aşamadadır ve bu okullarda, eğitim-öğretim yılına yetişmesi için hangi önlemler alınmaktadır?

3) Yıkım kararı verilen ve yapım süreci başlatıldığı belirtilen 25 okul ve hizmet binasının inşaat çalışmaları hangi aşamadadır? Bu çalışmaların hangi zaman diliminde tamamlanması öngörülmektedir?

4) Bingöl'de deprem sonrası okul inşaatları için ayrılan bütçe ne kadardır ve bu bütçenin ne kadarı harcanmıştır?

5) Okulların depreme dayanıklılık durumlarını düzenli olarak denetlemek için Bakanlığınızca yürütülen çalışmalar nelerdir?

6) Bingöl'de devam eden okul inşaatları ve güçlendirme çalışmalarının zamanında tamamlanabilmesi için hangi ek kaynaklar veya destekler sağlanacaktır?

7) Bingöl'de, yıkımı tamamlanmış ancak yeni okul inşaatı henüz başlamamış olan alanlar var mıdır? Var ise bu alanlarda yeni inşaatların başlatılmamasının nedenleri nelerdir ve bu süreçte hangi adımlar atılacaktır?

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN tarafından, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ömer Faruk HÜLAKÜ

Bingöl Milletvekili

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Bingöl ilinde ağır hasarlı olduğu tespit edilen birçok okul için yıkım kararı alınmıştır. Yeni eğitim-öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olup, bu süreçte Bingöl'de yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılıp yapılmadığı ve öğrencilerin nasıl bir eğitim düzenine tabi tutulacağı konusunda belirsizlikler vardır.

Ayrıca, 16.06.2023 tarihinde Bakanlığı'nızca cevaplanması için verdiğimiz soru önergesine 25.07.2023 tarihinde verilen yanıtta şu bilgiler yer almıştır:

· 2003 ve 2023 yılları arasında Bingöl ilinde 73 okulun deprem performans analizi yapılmış, 32 okula güçlendirme ve 41 okula yıkım kararı verilmiştir.

· Güçlendirme kararı verilen 32 okuldan 29'unun güçlendirilmesi tamamlanmış, 3 okulun güçlendirilmesi ise devam etmektedir.

· Yıkım kararı verilen 41 okuldan 9'u yıkılarak yenisi yapılmış, 1 pansiyon ve 6 okulun yıkımı tamamlanmış ve yeni okul yapımı çalışmaları sürmektedir. Yıkım kararı verilen 25 okul ve hizmet binasının yeniden yapım çalışmaları başlatılmıştır.

Bu bağlamda:

1) Bingöl ilinde güçlendirilmesi tamamlanan 29 okulda, bu süreçte yapılan çalışmaların öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliği için yeterli olup olmadığı Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?

2) Güçlendirme çalışmaları devam eden 3 okulda, bu çalışmaların yeni eğitim-öğretim yılına yetişip yetişmeyeceği konusunda bir takvim belirlenmiş midir?

3) Yıkım kararı verilen ancak henüz yeniden yapım süreci tamamlanmamış olan okullarda eğitim gören öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılında hangi okullara yönlendirilecektir?

4) Yeniden yapım çalışmaları başlatıldığı belirtilen 25 okul ve hizmet binasının tamamlanma süreci hangi aşamadadır?

5) Deprem sonrası Bingöl ilindeki okulların depreme dayanıklılık durumlarının düzenli olarak kontrol edilmesi için alınan tedbirler nelerdir?

6) Bingöl'de eğitimin aksamaması adına alınan diğer tedbirler ve hazırlıklar nelerdir?

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın