KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2025 Salı
°C

Hükümetten dev adım!

Hükümet 1 yıldan fazla işsiz kalanlar, kadınlar, 35 yaş üstü işsizler, engelliler ve 25 yaş altı gençlere iş kapısı açmak için düğmeye bastı

Hükümetten dev adım!
02 MART 2016 ÇARŞAMBA 21:27
0
1395
0
AA aa

 Hükümet, 'her eve iş ve aş' sözü kapsamında dev bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar devlet kuruluşlarında yol bakımı, okul temizliği, ağaç dikimi gibi toplum yararına işlerde çalıştırılan dezavantajı kesimleri özel sektöre yönlendirecek bir adım atılıyor.

TEŞVİK ARTACAK

Bu kapsamda, '1 yıldan fazla işsiz kalanları, kadınları, 35 yaş üstü işsizleri, engellileri, 25 yaş altı gençleri, eski hükümlüleri, terör mağdurlarını 6-9 ay istihdam eden patrona özel teşvik verilecek. Bu gruplardan işe eleman alan işletmelerin ücret yükünün yüzde 60'ını devlet karşılayacak. Doğu'da bu oran daha yüksek tutulacak, işçilerin sigortasını devlet ödeyecek. Özel sektörün geçici olarak işe aldığı gruplara haftada en az 1 gün iş başı eğitimi, meslek kursu verilerek nitelik kazanmaları sağlanacak. Nitelikli işçiyi 9 aydan uzun süre çalıştırmayı düşünen patronun teşvik süresi de uzatılacak. Hükümet, istihdam stratejisini güncellerken 'toplum yararına işlerin' kapsamını da genişletme kararı aldı. Daha önce, devlet kuruluşlarında geçici olarak işe alınan, okul temizliği, ağaç dikimi gibi işlerde çalışan kesimler özel sektöre yönlendirilecek. Takvim'in haberine göre, Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen mevcut program kapsamında katılımcıların kısa ve uzun vadeli tüm sigorta primlerini devlet ödüyor. Toplum yararına programların kapsamı genişletilirken, işgücü piyasasına girişleri en zor olan gruplar ayrıca kategorize edilerek zorluk seviyesine göre teşviğin oranı artarak uygulanabilecek. Hedef kitlenin istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik getirilebilecek.

UYGULAMA ALANLARI

Toplum yararına çalışma programı; yol yapım ve bakımı, çevre düzenlemesi, okul, hastane, kamu binalarının temizlik işleri, ağaçlandırma, teraslama, fidan yetiştiriciliği gibi alanlarda uygulanıyor. Azami 6 ay süreyle haftada 45 saat şeklinde uygulanıyor. Programdan yararlanabilmek için İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, dul, malul aylığı almamak gerekiyor. Katılımcılara net asgari ücret ödeniyor.

2.5 MİLYON YARARLANDI

Toplum yararına işler ve aktif işgücü programlarından yararlananların sayısı 2.5 milyona ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, toplum yararına düzenlenen 21 programdan 760 bin kişinin faydalandığını söyledi. Bakan Soylu, aktif işgücü programlarından da 1 milyon 690 bin kişinin yararlandığını belirtti. Geçen yıl da toplum yararına 9 bin 600 programa yaklaşık 235 bin kişi katıldı.

ESNAFA 25 BİN LİRA

Hükümet'ten esnafa müjde... Küçük esnaf için bu ay destek paketi açıklanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu ay özellikle küçük esnafı rahatlatacak önlemlerin yer aldığı bir paket açıklayacaklarını belirterek, "Pakette özellikle küçük esnafa dönük can suyu diyebileceğimiz nitelikte destekler olacak. Bakkal için 20-25 bin liralık bir destekten söz ediyoruz" dedi. Tüfenkci, uygulamada sorun yaşanan bazı alanlarda yasa değişikliği gibi hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Kooperatif ve hal yasası, ikinci el oto, emlakçılık ile esnaf konuları üzerinde çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Örneğin; zincir mağazaların her mahalleye girmesini engelleyeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2025
17:13
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına özelleştirilmesiyle ilgili başlattığı ihalenin ilk etabını, dünya çapında araç muayene hizmeti veren Opus'un, Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion S.L ve VTV Norte SA ile birlikte oluşturduğu MOİ Ortak Girişim Grubu kazandı.
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın