KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Hukuki haklarımızı kullanacağız

Memur-Sen üyeleri için Genç yolu İçmeler mevkiinde yapılacak 388 konutun yapımına tepki gösteren Güveçli Köyü Muhtarı Sıdkı Bozan, “Biz köy halkı olarak gereken yerlere başvuruda bulunduk ve hukuki haklarımızı kullanacağız” dedi.

Hukuki haklarımızı kullanacağız
01 MART 2010 PAZARTESİ 09:12
0
4831
0
AA aa
Önceki gün Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Memur-Sen üyeleri için Genç yolu İçmeler mevkiinde yapılacak 388 konut için temel atma çalışmalarına başlanmıştı.
Kazı çalışmalarının başladığı alana giden Köy Muhtarı Sıdkı Bozan ve köylüler, Memur-Sen üyelerine yönelik yapımına başlanan TOKİ konutlarına tepki göstererek, mahkemenin devam ettiğine ve konut yapılan alanın yapı yapılacak bir alan olmadığına dikkat çektiler.
Bölgenin birinci derece tarım arazisi ve aynı bölgede tarihi eserlerin olduğunu hatırlatan köy halkı, söz konusu bölgede konut yapımın iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesine köylülerin imzaladığı dilekçe sunduklarını ve mahkemenin devam ettiğini vurguladılar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Köy Muhtarı Bozan, Güveçli köyünün bulunmuş olduğu alanın ova olduğunu, zeminin ise sulak ve bataklık olduğunu söyledi.
Söz konusu bölgede yapılan etüt çalışmasında arazinin sulak olduğunun açıkça belirtilmesine rağmen, yinede yapım kararı alınmasının akıllarda soru işareti bıraktığını vurgulayan Bozan, “Güveçli köyü Bingöl'de tarımın yapılabileceği kısıtlı yererlindendir. Tüm köy geçimini bu bölgeden sağlıyor. Arazimiz sulak ve kumludur. Bingöl'ün 1. derece deprem bölgesi olduğunu düşünürsek, bina yapımına uygun değildir” dedi.
Bölgede tarihi kalıntılarında olduğu bu kalıntıların arasında bir höyük ve kilise kalıntılarının tespit edildiğini hatırlatan Bozan, “Bölgede tarihi kalıntılar var. Şunu anlamış değilim, nasıl oluyor da, hem tarihi kalıntıların olduğu, hem de, sulak arazi olan bölgede konut yapılabiliyor. Yapım kararı nasıl alınabiliyor. Bence bunun araştırılması gerekir. Biz köy halkı olarak gereken yerlere başvuruda bulunduk ve hukuki haklarımızı kullanacağız” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
 

 
 
 
 



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın