KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Hdp: boyun eğmeyeceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Encü hakkında fezleke geldiği takdirde, gerekeni yapacaklarını söylemesine karşılık HDP Grup Başkan vekillerinden cevap geldi; “AKP bu şekilde davranarak bizleri sindirebileceğini zannediyor. Fakat şu çok iyi bilinmektedir ki, hayat felsefesi “yaşamak direnmektir” olan bizler asla tehditler ve şantajlar karısında sinmeyiz, boyun eğmeyiz. “

Hdp: boyun eğmeyeceğiz
21 ARALIK 2015 PAZARTESİ 22:53
0
2271
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ferhat Encü'yü Meclis'e gelebilecek bir fezleke ile ilgili konuşan Adalet Bakanı'nın açıklamalarına HDP tarafından karşılık geldi.

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında

AK Parti'nin, öz yönetim talep eden Kürtlere savaş açtığı savunulan açıklamada, “Bir darbe ve savaş konseptini devreye sokmuştur. Geçmişte denenmiş, halklara kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği ve sorunu daha da derinleştirdiği görülmüş politikalar, bugün bir kez daha uygulanmak istenmektedir.

Bölgede yaşananlar herhangi bir hukuki kavramla tanımlanamayacak düzeye ulaşmış durumdadır. Anti demokratik uygulamalar olmasına rağmen, olağanüstü halin ve sıkıyönetimin bile bir hukuku varken hatta savaşın bile bir hukuku, uyulması gereken kuralları varken, şu anda bölgede tüm hukuk devre dışı bırakılmıştır. Hiçbir yasal düzenlemeye dayanmadan ilan edilen sokağa çıkma yasakları altında insanlar tüm temel haklarından mahrum bırakılmaktadır. Kürt halkı, soykırım politikalarına karşı topyekûn bir direnişe geçmiştir. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak, Kürt halkının öz yönetim talebini sahipleniyoruz. Bu talebi kanla boğmak isteyen AKP'ye karşı halkımızın yükselttiği direnişin yanındayız.  Tüm parti örgütlerimiz gibi TBMM Grubumuz da bu direnişlerin yanındadır. HDP'nin halkın meşru direnişini sahiplenmesi ve orada yaşanan tüm vahşeti ve hukuksuzluğu görünür kılması AKP'yi rahatsız etmektedir. Buna bağlı olarak da, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde bulunan milletvekillerimiz özel olarak hedef alınmaktadır” denildi.

“Şırnak milletvekilimiz Sayın Ferhat Encü'ye dönük saldırılar, bu darbe ve savaş konsepti saldırılarının son örneğidir.” Denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Halkın katliam politikalarına karşı geliştirdiği direnişin yanında yer almak için yasağın ilk gününden itibaren Silopi'de bulunan Encü'nün kaldığı ev, hiçbir yasal arama izni olmamasına rağmen kapısı kırılarak aranmak istenmiştir.  Bu hukuksuzluğa karşı vekilimiz Encü de, tepkisini koymuş ve bu hukuksuz aramaya izin vermemiştir. Bir milletvekilin kaldığı eve dönük böylesi bir hukuksuz aramaya karşı direnmesi meşrudur. Dahası, bir milletvekilin kaldığı evinin bu şekilde kapısı kırılarak aranmak istemesi, halkın karşılaştığı uygulamaların derecesini göstermesi açısından da önemlidir. Olay anından itibaren milletvekilimiz, iktidar güdümündeki havuz medyası tarafından hedef haline getirilmiştir. Sonrasında da iktidar partisinin mensupları da bu kampanyadaki yerini almıştır. Milletvekilimiz şahsında partimize ve diğer milletvekillerine bir mesaj verilmek istendiği aşikârdır. Biz bu mesajı daha önceki tüm siyasi soykırım operasyonlarından zaten biliyoruz.  Adalet Bakanı ve Başbakan da, bu kampanyanın bir parçası olmuştur. Adalet Bakanı, yaptığı açıklama ile Sayın Encü hakkında bir fezleke gelmesi durumunda gerekeni yapacağını söylemiştir. Bölgede yaşanan tüm katliamlara, hukuksuzluklara göz yuman, bunlar hakkında tek bir işlem yapmayan Adalet Bakanı, söz konusu milletvekilimiz olunca çok hızlı davranmaktadır. AKP bu şekilde davranarak bizleri sindirebileceğini zannediyor. Fakat şu çok iyi bilinmektedir ki, hayat felsefesi “yaşamak direnmektir” olan bizler asla tehditler ve şantajlar karısında sinmeyiz, boyun eğmeyiz. Bedeli ne olursa olsun halkımızın meşru taleplerinin sahiplenicisi olmaktan ve halkımızın meşru direnişinin yanında yer almaktan vazgeçmeyiz. Yaptığınız adaletsizliklerin hesabını sizden sormak için mücadele etmekten bir an geri durmayacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2025
17:14
Bingöl`de emlak piyasasının suyu çıktı!
Bingöl'de emlak piyasasının suyu çıktı!
Özellikle kira fiyatları konutun ederine göre değil keyfiyete göre belirleniyor. Ayakçı emlakçılardan sonra bir de 'avcı emlakçılar' türedi. Herkes birbirini suçluyor ancak sonuç değişmiyor! 'Serbest Piyasa' denilerek kiracılara zulmediliyor! Gurbetçilerin döviz hesabı ise cabası…
26.02.2025
15:33
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Yeni düzenlemeye göre, mükerrer suçtan hükümlüler 'iyi hâl' gerekçesiyle cezanın tamamını değil, dörtte üçünü cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye edilebilecek.
26.02.2025
15:29
ATM`lerde yüz tanıma dönemi
ATM'lerde yüz tanıma dönemi
4'üncü Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında bilişim suçlarıyla mücadele için yeni düzenlemeler getiriliyor. Banka hesap açılışlarında çipli kimlik doğrulaması zorunlu olacak, ATM'lerde yüz tanıma sistemi uygulanacak. Güvenlik kamerasından tespit edilemeyen kişiler ATM'den işlem yapamayacak. Tüm telefon abonelikleri güncellenecek, süresi içinde yenilenmeyen hatlar ise kapatılacak.
26.02.2025
14:33
Bingöl`de tehlike saçan buz sarkıtları temizleniyor
Bingöl'de tehlike saçan buz sarkıtları temizleniyor
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dondurucu soğuklar nedeni ile bina çatılarında oluşan ve tehlikeye davetiye çıkaran buz sarkıtları, itfaiye ekipleri tarafından asansörlü merdiven yardımı ile güvenlik önlemi alınarak temizlendi.
26.02.2025
14:23
Bingöl`de uyuşturucu ve tabanca ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve tabanca ele geçirildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda uyuşturucu ve tabanca ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
25.02.2025
17:53
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Planlamalar gelecek öngörüsünden yoksun!'
Bingöl'deki bazı yatırımların gecikmesinin ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirten Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; 'Kamu yatırımlarıyla ilgili müjdeler çok ama somut bir gelişme yok. Ayrıca kamu yatırımlarında gelecek öngörüsü yok. Tüm yatırımları şehrin içine sıkıştırılıyor. Artık nefes aldırmak gerekmiyor mu?' eleştirisinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın